0
Bagt torskefilet med kartofler, citron, blomkål og dild

Bagt torskefilet med kartofler, citron, blomkål og dild

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kartoflerdildcitron
1 min.
Kartofler med dild og citron

Tænd ovnen på 175 grader.

Skrab, skrub eller skræl kartoflerne, og kog dem i vand med godt med salt i 12-15 min.

Dræn vandet fra kartoflerne, og tilsæt med det samme en generøs klat smør til gryden. Læg låg på igen, og ryst lidt rundt. Lad kartoflerne trække i 5 min. under låg.

Drys lige før servering med hakket dild (brug halvdelen her), lidt revet citronskal (kun det gule) samt lidt god salt over kartoflerne.

blomkål
5 min.
Blomkål

Soignér blomkålet, og del det i bittesmå buketter.

Kog blomkål møre med bid i en gryde med låg. Brug blot 1/2 dl vand og en generøs klump smør. De skal ikke koge mere end 2-3 min. Lad blomkål køle af i en skål.

creme fraiche 18%citronketchup
15 min.
Thousand island dressing

Rør creme fraiche, mayonnaise, ketchup og den sidste halvdel af den hakkede dild sammen (gem en smule til pynt), og smag til med salt, peber og citronsaft.

Fif: Har du lidt HP sauce og/eller Worcestershire sauce stående på hylden, så smager det godt med et lille skvæt af det i dressingen.

torskefilet uden skindcitronsmør
20 min.
Fisk

Del fisken i mindre stykker, og krydr med salt og peber. Kom dem i et smurt ildfast fad med et par klumper smør og lidt citronsaft. Bag fisken i en forvarmet ovn ved 175 grader i 6-8 min.

30 min.
Anretning

Som vist på billedet. Pynt evt. med det sidste dild. 

Kommentarer og forslag til opskriften