0

Skærising med bagte rodfrugter, dild kartofler og krydderurte sauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
20 minutter

Fremgangsmåde

Fisk leveres i bakker, der kan sættes i en varm ovn på en kold rist - ikke på en varm bageplade/bradepande. Husk dog at tage lågene af, da de ikke tåler varme.

Husk at tage låget af. Sæt nu fisk, rodfrugter og kartofler ind i en varm ovn. Ovnen skal stå på 200 grader og det skal have ca. 20 minutter. Efter 10 minutter vendes rodfrugter og kartofler. Saucen lunes i en lille gryde.

Tjek at fisken er gennem varmet, før du fordeler på tallerknerne og serverer.

Velbekomme! 

Ingredienser til 2 pers./4 pers.: 

Fisk: SKÆRISINGFILET

Nettovægt: ca. 300 g/ca. 600 g. 

Rodfrugter: Gulerødder, SELLERI, rapsolie, persille, salt og peber

Nettovægt: ca: 300g/ 600 g. 

Kartofler: Kartofler, rapsolie, dild, salt og peber

Nettovægt: ca. 400 g/ 800 g. 

Sauce: HØNSEFOND, FLØDE, maizena, persille, purløg, salt og peber.

Nettovægt: ca. 2,5 dl/ 5 dl. 

  • Levering 23. februar – bedst før 24. februar
  • Levering 25. februar - bedst før 26. februar 

Producent: Rosendal’s Madhus, Havnevej 9, 9970 Strandby. 

Fisk

Næringsindhold pr. 100 g

Energi 343 kJ / 82 kcal

Fedt 1,0 g

heraf mættede fedtsyrer

Kulhydrat 0,0 g

heraf sukkerarter 0,0 g

Kostfibre 0,0 g

Protein 18,0 g

Salt 0,19 g

 

Rodfrugter

Næringsindhold pr. 100 g

Energi 179 kJ / 43 kcal

Fedt 1,2 g

heraf mættede fedtsyrer 0,1 g

Kulhydrat 5,3 g

heraf sukkerarter 4,6 g

Kostfibre 3,2 g

Protein 1,1 g

Salt 0,38 g

 

Kartofler

Næringsindhold pr. 100 g

Energi 389 kJ / 93 kcal

Fedt 1,8 g

heraf mættede fedtsyrer 0,2 g

Kulhydrat 16,5 g

heraf sukkerarter 1,0 g

Kostfibre 1,5 g

Protein 1,9 g

Salt 0,95 g

 

Sauce

Næringsindhold pr. 100 g

Energi 373 kJ / 89 kcal

Fedt 8,4 g

heraf mættede fedtsyrer 5,4 g

Kulhydrat 2,8 g

heraf sukkerarter 0,6 g

Kostfibre 0,2 g

Protein 0,8 g 1

Salt 1,27 g

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

KlarParatKassen indeholder et måltid med fisk, hvor du blot skal varme op, stege lidt og smage til. Resten er der sørget for. Menuen skifter hver uge, men der er altid fokus på en god smagsoplevelse med fisk. KlarParatKassen er derfor en virkelig nem og lækker måde at spise fisk på.