Fisken skæres i tern på omkring 2x2 cm. Vend fisketernene med lidt salt, sukker og et nip piment d'espelette, og lad dem trække.
Kartoflerne skæres i små rustikke tern på omkring 2x2 cm. Du kan skrælle dem, hvis du synes, at skrællen er for tyk.
Sæt kartoflerne over at koge i godt saltet vand, til de er halvmøre, hvorefter de drænes i en sigte.
Imens kartoflerne koger, ordnes grøntsagerne:
Løgene pilles, deles i halve, og snittes i fine splitter.
Hvidløget pilles, og snittes i fine skiver.
Spinaten skylles grundigt, og slynges tør.
Salaten soigneres, skæres i grove stykker, og anrettes på et fad.
Ovnen tændes på 220 grader varmluft. Sæt en bageplade med bagepapir på ind for at forvarme.
Kartoflerne steges på en stor pande, der kan rumme alle grøntsagerne til slut.
Når kartoflerne er sprøde, tages de op og lægges på fedtsugende papir, fx køkkenrulle.
Løg og hvidløg karamellisereres på panden, til de er bløde.
Tilsæt 1/4 - 1/2 tsk piment d'espelette pr. person, og lad det varme godt igennem.
Så tilsættes spinaten, og den steger med, til den er faldet næsten sammen.
Kartoflerne hældes tilbage i panden sammen med fisketernene.
Varm forsigtigt igennem, til fisken lige begynder at blive hvid.
Smag til med salt, peber, eventuelt mere piment d'espelette og evt. god chilisauce.
Æggewrapsene lægges på et spækbræt og grøntsags/fiske-fyldet fordeles ligeligt ud over dem.
Osten rives hen over grøntsagerne.
Rul wrapsene sammen, ligesom man ville rulle en tortilla.
Wrapsene lægges forsigtigt over på den varme bageplade, og bages til osten er smeltet i ca. 5 min.
Salaten dryppes med god eddike, olie, et skud salt (gerne flagesalt) og peber.
Wrapsene gives til salaten.
~Velbekomme ~
Kend din fisk: Mørksej
GASTRONOMISK
Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars.
Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.
SUNDHED
Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.
Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK
Vores æggewraps er lavet på økologiske, danske æg og de smager fantastisk. De indeholder 14 gram protein pr. 100 gram og mætter derfor godt. Et super alternativ til almindelige hvede eller majstortillas.
De lækre æggewraps er 100% gluten- og laktosefrie, hvilket gør dem til et attraktivt valg for allergikere.
Kommentarer og forslag til opskriften