Husk at vaske hænderne grundigt, inden du går i gang. Skyl derefter alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk også at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Tænd ovnen på 200 grader.
Del fisken i tern på ca. 2 x 2 cm. Kom dem på en tallerken, og drys med lidt fint salt. Lad dem salte i 10-15 min.
Pil og snit løg, så fint du kan, og kom dem i en skål. Kom lidt fint salt ved, og knug det godt ind i løgene. Hæld den sur-søde chilisauce over, og vend rundt. Lad løgene stå, til de skal bruges.
Slyng salat og koriander tørt i en salatslynge.
Vend fisken i lidt mel eller endnu bedre i maizena. Brun stykkerne grundigt af på en pande i rigeligt neutral og meget varm olie. De må meget gerne blive sprøde og gyldne på begge sider. Hæld forsigtigt fedtstoffet fra panden, kom tamari på (gem lidt til anretning), og steg det hele i et minut til tamarien dækker alle fiskestykker. Smag på dem, og krydr forsigtigt med salt og peber.
Lun wraps i en 200 grader varm ovn i 1-2 min. Hold dem lune i et rent viskestykke.
Som vist på billedet. Smør en wrap med mayo og fyld med salat, syltede løg og fisk.
Kend din fisk: Mørksej
GASTRONOMISK
Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars.
Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.
SUNDHED
Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.
Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK
Vores æggewraps er lavet på økologiske, danske æg og de smager fantastisk. De indeholder 14 gram protein pr. 100 gram og mætter derfor godt. Et super alternativ til almindelige hvede eller majstortillas.
De lækre æggewraps er 100% gluten- og laktosefrie, hvilket gør dem til et attraktivt valg for allergikere.
Kommentarer og forslag til opskriften