Vingetang kaldes også Nordens Wakame og er kendt som den mest populære tang i tangsalat.
Kom vingetangen over i en stor skål med koldt vand, og lad den bløde op til senere.
Tag fisken ud af køleskabet, og dup den tør med et stykke køkkenrulle.
Krydr fileterne med salt og friskkværnet peber. Læg dem til side til senere, ikke på køl.
Skyl risene grundigt i en sigte, og kom dem derefter over i en gryde. Tilsæt kokosmælken. Hvis du laver mad til 2-3 kuverter, tilsætter du yderligere 1 dl vand. Og laver du mad til 4, tilsætter du 2 dl vand.
Tilsæt lidt salt, og bring risene i kog. Skru ned på laveste blus, læg låg på gryden, og lad det småsimre i ca. 10-12 min. Sluk herefter, og lad risene trække ca. 5 min. Husk at holde øje med gryden undervejs, så kokosmælken ikke brænder på.
Halver agurken på langs, og skrab kernehuset ud med en ske. Skær agurken i skiver, og salt dem let. Kog ca. 1/2 - 1 liter vand op, gerne i en elkedel. Tag tangen op af det kolde vand, og overhæld den med det kogende vand. Lad tangen trække et par minutter, snit den derefter i tynde stykker, og bland tangstykkerne med agurkerne.
Skyl korianderen, hvis det nødvendigt, og hak den groft. Bland den sammen med tang og agurker, og tilsæt fintrevet skal og saft fra lime og et godt skud olivenolie. Smag til med friskværnet peber og salt.
Varm en pande op på højeste blus. Tilsæt en smule olie, og læg hvillingen på med skindsiden nedad. Giv gerne fisken et let tryk med en palet de første 30 sekunder, så skindet bliver trykket ned mod panden. Det giver en pænere stegning.
Steg fisken ca. 3-4 min på skindsiden og 30 sekunder på kødsiden.
Smag kokosrisene til med salt og friskkværnet peber. Anret dem på en tallerken med fisken ovenpå. Kom agurkesalaten på siden.
Velbekomme!
Kommentarer og forslag til opskriften