0
Agurker i vingetang med koriander, ris i kokos og stegt hvilling

Agurker i vingetang med koriander, ris i kokos og stegt hvilling

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Vingetang kaldes også Nordens Wakame og er kendt som den mest populære tang i tangsalat.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
1 min.
Vingetang

Kom vingetangen over i en stor skål med koldt vand, og lad den bløde op til senere.

hvillingfilet med skind
3 min.
Hvilling

Tag fisken ud af køleskabet, og dup den tør med et stykke køkkenrulle.

Krydr fileterne med salt og friskkværnet peber. Læg dem til side til senere,  ikke på køl.

jasmin- eller basmatiriskokosmælk
10 min.
Ris

Skyl risene grundigt i en sigte, og kom dem derefter over i en gryde. Tilsæt kokosmælken. Hvis du laver mad til 2-3 kuverter, tilsætter du yderligere 1 dl vand. Og laver du mad til 4, tilsætter du 2 dl vand.

Tilsæt lidt salt, og bring risene i kog. Skru ned på laveste blus, læg låg på gryden, og lad det småsimre i ca. 10-12 min. Sluk herefter, og lad risene trække ca. 5 min. Husk at holde øje med gryden undervejs, så kokosmælken ikke brænder på.

agurkkorianderlime
15 min.
Agurk

Halver agurken på langs, og skrab kernehuset ud med en ske. Skær agurken i skiver, og salt dem let. Kog ca. 1/2 - 1 liter vand op, gerne i en elkedel. Tag tangen op af det kolde vand, og overhæld den med det kogende vand. Lad tangen trække et par minutter, snit den derefter i tynde stykker, og bland tangstykkerne med agurkerne.

Skyl korianderen, hvis det nødvendigt, og hak den groft. Bland den sammen med tang og agurker, og tilsæt fintrevet skal og saft fra lime og et godt skud olivenolie. Smag til med friskværnet peber og salt.

hvillingfilet med skind
20 min.
Hvilling

Varm en pande op på højeste blus. Tilsæt en smule olie, og læg hvillingen på med skindsiden nedad. Giv gerne fisken et let tryk med en palet de første 30 sekunder, så skindet bliver trykket ned mod panden. Det giver en pænere stegning.

Steg fisken ca. 3-4 min på skindsiden og 30 sekunder på kødsiden.

30 min.
Anretning

Smag kokosrisene til med salt og friskkværnet peber. Anret dem på en tallerken med fisken ovenpå. Kom agurkesalaten på siden.

Velbekomme!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?