0
Albondigas - spanske kødboller med chorizo i mandel-safran tomatsauce

Albondigas - spanske kødboller med chorizo i mandel-safran tomatsauce

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Spansk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

jasminris
1 min.
Ris

Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.

Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 9 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.

hakket oksekødChorizo picantezittauerløghvidløgbredbladet persille
5 min.
Albondigas - kødbollefars

Skær pølsen i så fine små tern, du kan. Pil og hak løg og hvidløg fint. Pluk, skyl og hak persillen. Rør oksekødet med pølseternene, halvdelen af både de hakkede løg, persillen og hvidløget. Smag til med lidt af krydderiblandingen samt salt og peber. Har du et enkelt æg, kan du med fordel røre det i sammen med en lille smule mel eller rasp.

Albondigas krydderimandlerflåede og hakkede tomater
10 min.
Albondigas - kødboller & mandel-safran tomatsauce

Hak mandlerne fint. Rul farsen til små kødboller på størrelse med en lille bordtennisbold (3-4 stykker pr. person). Kødbollerne steges på en meget varm pande i lidt neutral olie, til de er gyldne, sprøde og næsten gennemstegte. Tilsæt det sidste krydderi samt de sidste hakkede hvidløg og løg til panden med kødbollerne. Rist igennem med en lille klump frisk smør og de hakkede mandler i et par minutter. Kom flåede og hakkede tomater ved sammen med lidt vand (ca. den halve mængde vand i forhold til tomat), og lad sauce og kødboller simre under låg i 5-10 min. ved svag varme. Smag saucen til med salt, sukker og sort peber.

bredbladet persille
35 min.
Anretning

Som vist på billedet drysset med det sidste persille.

Bonusinfo

Om Chorizo picante:
Spanske Louis Gil laver økologisk charcuterie fra allerøverste hylde og det gælder også hans chorizo. Den krydrede chorizo af spansk svinekød og spæk er tørret i hesteskoform og har en intens, rød farve, en aromatisk duft og en fyldig, stærk smag. 

Denne super smagsfulde chorizo kommer fra familie virksomheden Luis Gil i Rioja i det nordlige Spanien. Familiens oldemor Marie startede fremstilling af charcuterie i 1920'erne, og hun solgte hendes produkter på det lokale marked. Sønnen Luis videreførte traditionerne og professionaliserede virksomheden. Den nye generation har investeret i omlægningen af egen svinefarm med økologiske svin, som danne grundlag for disse sublime Produkter.

Bonusinfo

Albondigas krydderi indeholder:

40% sød paprika, 25% hvidløgspulver, 10% sort peber, 10% røget paprika, 10% muskatnød, 4,5% gurkemeje, 0,5% safran

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?