Bagekartoflerne skrælles og skæres i mellemstore firkanter. Kog dem i rigeligt godt saltet vand, til de er lige knap møre, og hæld vandet fra. Lad kartoflerne dampe/køle af i et dørslag. Steg dem derpå gyldne og sprøde i rigeligt god olivenolie på en pande. Krydr med salt.
Pil og hak skalotteløg og hvidløg fint. Pluk, skyl og hak persillen. Rør oksekødet med halvdelen af de hakkede skalotteløg, halvdelen af hvidløgene samt halvdelen af persillen. Smag til med krydderiblandingen samt salt og peber. Har du et enkelt æg, kan du med fordel røre det i sammen med en lille smule mel eller rasp. Steg små kødboller på en pande, til de er sprøde og gennemstegte.
Skær alt frugtkødet fra de røde peberfrugter. Skær det i mindre stykker, og kom det i en høj blender med grofthakket persille inkl. stilkene (gem lidt persille til senere). Tilsæt 1-2 fed hvidløg, (ristede) mandler, 3-4 spiseskefulde olivenolie og lidt god lys eddike. Blend det hele til en homogen glat masse. Smag til med salt og peber samt evt. en smule honning eller sukker.
Kog mojo'en op i en lille kasserolle, tilsæt kødboller, kog igennem, og smag mojo'en til igen.
Rør mayonnaisen med 1-2 pressede fed hvidløg. Kom evt. en smule af krydderiblandingen i.
Som vist på billedet, drysset med det sidste persille.
Velbekomme!
Albondigas krydderi indeholder:
40% sød paprika, 25% hvidløgspulver, 10% sort peber, 10% røget paprika, 10% muskatnød, 4,5% gurkemeje, 0,5% safran
Kundekommentarer ()