0
Albondigas - spanske kødboller med papas arrugadas og mojo verde

Albondigas - spanske kødboller med papas arrugadas og mojo verde

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Spansk
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kartofler
1 min.
papas arrugadas/salte kartofler:

Skyl kartoflerne grundigt, læg dem med skræl i en gryde med 2 dl groft salt og 2 dl vand. Kog dem ved svag varme, indtil de er møre, det tager 18-20 minutter. Hvis der stadig er vand i gryden, hældes det fra, og gryden sættes over varmen igen. Kartoflerne vil begynde at blive hvide af salt og rynkede. Lad dem tørre helt. 

hakket oksekødhvidløgskalotteløgbredbladet persille
5 min.
Albondigas - kødbollefars:

Pil og hak skalotteløg og hvidløg fint. Pluk, skyl og hak persillen. Rør oksekødet med halvdelen af de hakkede skalotteløg, hvidløg samt halvdelen af persillen. Smag til med 1/3 af krydderiblandingen samt salt og peber. Har du et enkelt æg, kan du med fordel røre det i sammen med en lille smule mel eller rasp.

Albondigas krydderimandlerflåede og hakkede tomaterskalotteløghvidløg
10 min.
Albondigas - kødboller & mandel-safran tomatsauce

Hak mandlerne fint. Rul farsen til små kødboller på størrelse med en lille bordtennisbold (3-4 stykker pr person). Kødbollerne steges på en meget varm pande i lidt neutral olie, til de er gyldne, sprøde og næsten gennemstegte. Kom 1/3 af krydderiblandingen samt de sidste hakkede hvidløg og skalotteløg på panden med kødbollerne. Rist igennem med en lille klump frisk smør og de hakkede mandler i et par minutter. Kom de flåede og hakkede tomater ved sammen med lidt vand (ca. den halve mængde vand i forhold til tomat), og lad saucen og kødbollerne simre - gerne under låg i 5-10 minutter ved svag varme. Smag saucen til med salt, sukker og sort peber.

grøn peberfrugtkoriander
20 min.
Mojo verde:

Skær alt frugtkødet fra de grønne peberfrugter. Skær det i mindre stykker, og kom det i en høj blender med grofthakket koriander (inkl. stilkene), 1-2 fed hvidløg samt den sidste 1/3 af krydderiblandingen, 3-4 spiseskefulde olivenolie og lidt god lys eddike. Blend det hele til en homogen glat masse. Smag til med salt og peber samt evt. en smule honning eller sukker. 

bredbladet persille
30 min.
Anretning:

Som vist på billedet - drys med det sidste persille.

Bonusinfo

Albondigas krydderi indeholder:

40% sød paprika, 25% hvidløgspulver, 10% sort peber, 10% røget paprika, 10% muskatnød, 4,5% gurkemeje, 0,5% safran

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?