Tarte flambée eller flàmmenküeche stammer oprindeligt fra det Alcassiske køkken i det nordøstlige Frankrig – men spises efterhånden overalt i det nordlige Frankrig Det er en slags hvid pizza bortset fra at der ikke bruges gær i dejen til den oprindelige opskrift. Det er der dog her – hvor vi bruger de dejlige økologiske pizzabunde fra Gorm's – prøv at rulle dem endnu tyndere ud end du plejer! Pizzaen toppes med en blanding af æggeblommer, yoghurt og parmesan og drysses rundhåndet med god økologisk bacon og masser af fintsnittede løg.
Som vist.
Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kommentarer og forslag til opskriften