0
Alcassisk tarte flambée med friséesalat og nye sennepskartofler

Alcassisk tarte flambée med friséesalat og nye sennepskartofler

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
20 minutter

Tarte flambée eller flàmmenküeche stammer oprindeligt fra det Alcassiske køkken i det nordøstlige Frankrig – men spises efterhånden overalt i det nordlige Frankrig Det er en slags hvid pizza bortset fra at der ikke bruges gær i dejen til den oprindelige opskrift. Det er der dog her – hvor vi bruger de dejlige økologiske pizzabunde fra Gorm's – prøv at rulle dem endnu tyndere ud end du plejer! Pizzaen toppes med en blanding af æggeblommer, yoghurt og parmesan og drysses rundhåndet med god økologisk bacon og masser af fintsnittede løg. 

Fremgangsmåde

Kom pizzakuglerne i køleskabet ved modtagelse.
VIGTIGT: Tag derefter pizzakuglerne ud af køleskabet 1 – 1,5 time før de skal udrulles og lad dem hæve ved stuetemperatur i posen. Se vejledning her:
⦁ Forvarm ovnen til 250-275 grader.
⦁ Skræl, skrub eller skyl kartoflerne og kog dem møre i rigeligt godt saltet vand.
⦁ Soigner løgene og skyl dem – skær den i så ultratynde skiver som du magter (et mandolinjern er din ven her!) gem toppene til senere (sorter de evt. let visne fra).
⦁ Pluk de lyse blade af frisésalaten og skyl det i iskoldt vand – slyng salaten tør. 
⦁ Skær de kogte kartofler i skiver – vend med god olivenolie, sennep og lidt god lyseddike fx æblecider eller anden.
⦁ Vend sammen med den plukkede og skyllede friseé.
⦁ Pak dejen forsigtigt ud med mel på hænderne – den skal ikke æltes sammen.
⦁ Rul pizzadejen tyndt ud med en kagerulle til en diameter på ca 20-25 cm. Rul fra midten og ud!
⦁ Brug rigeligt mel både over og under dejen – gerne grov semula durummel.
⦁ Børst overskydende mel af toppen af pizzabundene.
⦁ Rør yoghurten med æggeblommerne (gem hviderne til andet formål)
⦁ Fordel nu æggecremen i et tyndt lag på pizzaerne og riv derefter parmesan over i et jævnt lag.
⦁ Fordel derefter bacontern derpå sammen med tynde skiver af løg.
⦁ Krydr med salt og peber og et generøst splash olivenolie.
Nu kan du lave Tarte flambéerne på 2 måder:
⦁ Hvis du har en pizzabagesten og en pizzaspade:
   ⦁ Forvarm ovnen og bagestenen på over og undervarme på fuld skrald til minimum 250-275 grader og bag Tarte flambéerne direkte på stenen i 5-8 minutter til de er sprøde og lækre.
⦁ Hvis du laver dem på bageplader i ovn: 
  ⦁ Lav pizzaerne direkte på bagepapir og kom dem på bageplader. Sæt pizzaerne ind i en 250 grader forvarm ovn. Tarte flambéerne bages til de er sprøde og lækre. Det tager omtrent 12-15 minutter.
Anretning

Som vist.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.