Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.
Skræl løg, og hæld ærterne op i en skål, så de kan tø.
Skyl kartofler, og dræn kikærter. Skær kartoflerne i grove tern.
Pil hvidløg, og snit det fint.
Skær løg i strimler.
Sæt en stor gryde over ved mellem varme, og tilsæt lidt olivenolie. Sauter løg og hvidløg, til de er møre, og begynder at tage farve i kanterne. Kom så kartofler og krydderiblandning op i gryden, og lad det stege lidt med.
Tilsæt drænede kikærter, hakkede tomater og et skud salt, og lad retten simre under låg i ca. 15 min.
Skær fisken i kuvertstykker, gnid dem med lidt olie, og krydr dem med lidt salt.
Bag dem i ovnen i 10-15 min., til de er møre.
Vend ærterne sammen med gryderetten lige inden servering, og smag til en sidste gang med salt og friskkværnet peber.
Anret i en dyb tallerken med fisken til.
Velbekomme!
Kend din fisk: Mørksej
GASTRONOMISK
Kødet på en mørksej har et svagt gråt-rosa skær. Det er magert, og har en lidt kraftigere og mere markant smag end lyssejen. Den er særligt god som stegt, grillet, paneret eller bagt, og kan som andre torskefisk koges og dampes, omend knap så udbredt til pochering eller kogning. Den egner sig til gengæld rigtigt godt til fiskefars.
Den fiskes og spises hele året, men kvaliteten topper i 2. halvdel af året, fra juni til december.
SUNDHED
Mørksejen er en meget mager fisk og fedtprocenten er på beskedne 0,3 gram pr. 100 gram. Den har til gengæld et højt indhold af jod og kalium, hvor sidstnævnte ligger på ca. 440 mg/100 g. Den har et proteinindhold på ca. 19,3 g/100 gram.
Læs mere om mørksej her > KEND DIN FISK
Kundekommentarer ()