Der er mange variationer af denne salat fra Karnataka, men min favorit er en simpel version lavet med sprøde rå gulerødder, kokos, citrus og hakket mynte eller koriander. YOM!
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kog linserne i rigeligt letsaltet vand i 6-8 min., til de netop er møre. Lad linserne dryppe af i en sigte til senere.
Kasser kernerne fra chilifrugten, og skær resten i små stykker. Pluk og hak mynte. Skræl og riv gulerødderne, eller skær dem i julienne på et mandolinjern. Rist krydderierne af på en pande i lidt neutral olie. Kom de kogte drænede linser ved, og rist igennem i 4-5 min. Krydr med salt. Vend de ristede linser sammen med gulerødder, chili, kokos, mynte og citronsaft (gem 1/3), og smag til med salt og sukker. Lad salaten trække til senere.
Yoghurten røres sammen med fintrevet ingefær og fintrevet hvidløg, lidt salt, det sidste citronsaft og posen med kikærtemel. Juster tykkelsen med koldt vand, til dejen får konsistens som tyk pandekagedej. (kom evt. en smule bagepulver i)
Del fisken i portionsstykker, og krydr dem med salt og peber. Vend fiskestykkerne i mel og derefter i dejen. Fritér eller steg fisken på en pande i rigeligt neutral olie, til den er sprød, gylden og gennemstegt. Lad fisken dryppe af på fedtsugende papir. Drys med lidt salt.
Som vist på billedet.
Gajjara Kosambari krydderi indeholder: spidskommen, sorte sennepsfrø, sesamfrø, nigellafrø
Mung Daal også kaldt gule linser, er halve afskallede mungbønner. Smagen er let sødlig.
Linserne er velegnede som tilbehør, postejer, frikadeller og gryderetter og ikke mindst til Indisk Daal da de nemt koger ud.
Kundekommentarer ()