0
Appelsin og ingefær-okse med ris
Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
1 min.
Klargøring
  1. Ingefæren rives fint.  

  2. Hvidløget hakkes fint.

  3. Forårsløget soigneres, og skæres i ultra-tynde skiver.

  4. Kødet lægges i en plasticpose sammen med halvdelen af hvidløget, halvdelen af ingefæren og soyaen.  Massér grundigt.

  5. Tilsæt 1 stor tsk. Maizena eller kartoffemel pr. person til posen, og massér igen. Lad kødet marinere i 10 minutter.

  6. Risene sættes over at koge efter anvisningen på pakken.

  7. Squashen skylles, og skæres i små, tykke "tændstikker"

  8. Appelsinerne skylles, skallen rives fint, og saften presses ud af frugterne.
15 min.
  1. Squashen steges ved meget høj varme i en wok, eller på en stor pande. Vend resten af hvidløget og ingefæren ned i squashen, lad stege et minuts tid, og tag så grøntsagerne af panden.

  2. Kødet steges ved meget høj varme et par minutter. Hvis du laver mad til 4 eller 5 personer, kan det være en god ide at stege kødet af to omgange, idet kødet ikke må koge i panden.

  3. Hæld squashen tilbage i panden sammen med kødet.  Appelsinsaften tilsættes sammen med 1-2 tsk. sukker eller honning pr. person. 
    Lad retten koge helt ind, så kødet bliver glaceret, og vend så 1/2 tsk. appelsinskal pr. person ned i saucen.
    Smag til med salt og peber, samt evt. mere sukker/honning og appelsinskal, alt efter hvor sød du kan lide retten.
30 min.
  1. Servér risene sammen med ingefær-oksen, og drys forårsløgene over.


Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?