Forårsløget soigneres, og skæres i ultra-tynde skiver.
Kødet lægges i en plasticpose sammen med halvdelen af hvidløget, halvdelen af ingefæren og soyaen. Massér grundigt.
Tilsæt 1 stor tsk. Maizena eller kartoffemel pr. person til posen, og massér igen. Lad kødet marinere i 10 minutter.
Risene sættes over at koge efter anvisningen på pakken.
Squashen skylles, og skæres i små, tykke "tændstikker"
Appelsinerne skylles, skallen rives fint, og saften presses ud af frugterne.
15 min.
Squashen steges ved meget høj varme i en wok, eller på en stor pande. Vend resten af hvidløget og ingefæren ned i squashen, lad stege et minuts tid, og tag så grøntsagerne af panden.
Kødet steges ved meget høj varme et par minutter. Hvis du laver mad til 4 eller 5 personer, kan det være en god ide at stege kødet af to omgange, idet kødet ikke må koge i panden.
Hæld squashen tilbage i panden sammen med kødet. Appelsinsaften tilsættes sammen med 1-2 tsk. sukker eller honning pr. person. Lad retten koge helt ind, så kødet bliver glaceret, og vend så 1/2 tsk. appelsinskal pr. person ned i saucen. Smag til med salt og peber, samt evt. mere sukker/honning og appelsinskal, alt efter hvor sød du kan lide retten.
30 min.
Servér risene sammen med ingefær-oksen, og drys forårsløgene over.
Kommentarer og forslag til opskriften