0

Appelsinmarineret rødtungefilet med marokkanske grøntsager og tahindressing

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Fisk: Riv skallen af appelsinerne fint ned i et porcelænsfad og pres saften henover. Dup fiskefileterne tørre og vend dem godt rundt i fadet. Dæk til og lad dem marinere i 20 min. Krydr fileterne med salt og peber, fold dem en gang på midten og arranger dem taglagt. Dryp jævnt med lidt olie og bag i en 225 grader varm ovn i ca. 12 min. til fisken er mør.

Dressing: Pluk halvdelen af persillen, hak den fint og rør den med 2 fed presset hvidløg, tahin, saft af en halv citron og vand nok til at konsistensen er lind og let flydende. Smag til med citronsaft, salt og peber.

Grøntsager: Læg rosinerne i en skål, hæld kogende vand over og lad dem trække i 15 min. Skær squash og peberfrugt i mellemstore tern og del broccolien i små buketter. Snit løg og 3 fed hvidløg i tynde skiver og sauter begge dele i lidt olie til de er bløde. Tilsæt krydderierne og rist til de begynder at dufte kraftigt. Tilsæt grøntsagerne, krydr med salt og peber og vend godt rundt. Tilsæt derefter de drænede rosiner, tomater, kikærter og honning, læg låg på og lad det simre i ca. 20 min. - tilsæt evt. vand undervejs, hvis retten bliver for tør. Smag til, drys med mandelflager og den resterende persille og server straks.

Server sammen med dampet couscous og evt. en sprød grøn salat.

Bonusinfo

Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?