0

Asiatisk inspireret torsk en papillotte med forårsgrønt, ingefær og basilikum samt stegte ris med æg og forårsløg

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Ris: Skyl risene grundigt og kog dem i rigeligt letsaltet vand i 10 min. Hæld vandet fra og bred risene ud på et stort fad, så de kan dampe af og blive tørre. Trim 2 forårsløg og snit dem i tynde skiver. Skræl ingefæren og riv ½ spsk. helt fint (resten af ingefæren skal bruges til fisken). Pisk de 3 æg godt sammen i en skål. Varm 2 spsk. olie godt op i en wok, tilsæt æggemassen og rist til en blød røræg. Tilsæt ingefær, 1 spsk. soyasauce, 1 spsk. fish sauce, et lille nip salt og et godt kværn peber og rør risene i. Vend til sidst forårsløgene i, rist kortvarigt og smag til. Server straks.

Fisk: Fjern de træede ender på aspargeserne ved at brække dem af. Trim 4 forårsløg - snit evt. en smule af den grønne top fint til pynt. Skyl sukkerærterne. Snit alle 3 grøntsager i 1 cm brede stykker med et meget skråt snit. Pil hvidløgene og hak dem meget fint. Hak 3 spsk. ingefær helt fint. Pluk basilikummen og striml bladene fint.

Del fisken i 4 ensartede portionsstykker og læg et stykke midt på hvert sit store stykke bagepapir. Fordel asparges, forårsløg, sukkerærter, hvidløg, ingefær og basilikum oven på fiskestykkerne og dryp med 1 spsk. soyasauce og 1 spsk. olie i hver pakke. Kværn lidt peber over, krydr let med salt og luk pakkerne til. Sæt dem i en lille bradepande og bag pakkerne i en 200 grader varm ovn i 12-15 min. til fisk og grøntsager kun lige akkurat er møre. Server fisken direkte i pakkerne (pas på - de er varme, når de åbnes) - gerne drysset med fintsnittet forårsløgstop.

Server sammen med en stor skål sprød grøn salat.

Bonusinfo

Thaibasilikum ligner lidt almindelig basilikum i udseende og til dels smag, men den er noget mere spids i bladene. Den smager let sødligt, er krydret med noter af peber. Thaibasilikum er fantastisk smagsgiver i det asiatiske køkken og er nærmest uundværlig i fx thailandske retter med kokosmælk.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?