0
Asiatisk skærisingfad i ovn
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Ris: Kom risene i en sigte og skyl dem grundigt under rindende vand i 2-3 minutter. Kog 3 dl vand (pr. pose ris) op med 1 tsk. salt. Tilsæt de skyllede og drænede ris, og når vandet igen koger røres en gang i risene og der skrues ned så de netop simrer (2-3 stykker). Kog risene under låg i ca. 10-12 minutter til alt vandet er optaget i risene. Sluk og lad risene hvile under låg i 10-12 minutter – slå dem løse med en gaffel og server straks.

Fiskefad: Bland sweet thai sauce og kokosfløde i en lille gryde med 1,5 dl vand for hver pose. Varm forsigtigt op under omrøring til kokosfløden er smeltet og smag til med nam pla.

Skær grønne bønner, tomater og peberfrugt i mundrette stykker. Læg dem i bunden af et ovnfast fad, smurt med lidt olie. Krydr fileterne med en smule salt og læg dem ovenpå. Fordel væden i gryden udover fisk og grøntsager. Sæt fadet i ovnen på 180 grader varmluft i ca. 15 minutter. Dryp fisken med væden i bunden et par gange undervejs.

Anretning: Servér retten med fadet på bordet, pynt med limebåde. Servér ris i en skål ved siden af.

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?