0
Asiatiske kødboller i mild rød karry med stegte nye gulerødder, ristede sesamfrø og basmatiris

Asiatiske kødboller i mild rød karry med stegte nye gulerødder, ristede sesamfrø og basmatiris

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Basmatiris: Kom risene i en sigte og skyl dem grundigt under rindende vand i 2-3 minutter. Kog 3 dl vand (pr pose ris) op med ½ tsk. salt. Tilsæt de skyllede og drænede ris, og når vandet igen koger røres en gang i risene og der skrues ned så de netop simrer (2-3 stykker). Kog risene under låg i ca. 10-12 minutter til alt vandet er optaget i risene. Sluk og lad risene hvile under låg i 10-12 minutter – slå dem løse med en gaffel og server straks.

Rød karrysauce: Kog kokosmælken op i en gryde. Tilsæt 2/3 af den røde thai karry og kog i et par minutter. Smag til med salt, limesaft og lidt sukker.

Kødboller: Rør det hakkede kød sejt med salt. Krydr med 1/3 af den røde thai karry og lidt peber. Pluk halvdelen af basilikummen, hak den fint og rør den i kødet. Rør derefter halvdelen af raspen i. Steg en lille ”prøvedelle” og smag på den. Smag til med salt og peber. Form farsen til kugler lidt større end en bordtennisbold, drys dem med resten af raspen og pres den let fast i kødbollerne. Steg dem på en pande i neutral olie og smør til de er gennemstegte, gyldne og sprøde. Læg dem ned i gryden med karrysauce (gem panden til gulerødderne) og lad retten simre i 2-3 min. Tilsæt lige før servering resten af den hakkede basilikum.

Sesamfrø: Hæld sesamfrøene i et ovnfast fad og sæt fadet i en 180 grader varm ovn i 10-12 min. til de er gyldne. Hæld dem i en morter sammen med 1/4 tsk. salt pr. person og knus dem let.

Gulerødder: Skræl gulerødderne og lad ca. 1 cm af den grønne top sidde på. Skær den nederste spids af og flæk hver gulerod i 2 dele på langs. Steg dem med stegefladen nedad på panden ved medium varme til de begynder at tage farve, vend dem og steg i yderligere 2-3 min. på den ”runde” side.

Anretning: Anret risene på et fad, fordel de ristede gulerødder derpå og drys med sesamfrøene.

Rød thai karry indeholder: Koriander, sød paprika, citrongræs, hvidløg, spidskommen, citronskal, galangarod, chili og sort peber.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?