0
Asiatiske kødboller med ægnudler og rød thai karry

Asiatiske kødboller med ægnudler og rød thai karry

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Durummel, Æg, Hvedemel, Soya, Sesam, Nødder, Jordnødder, Gluten

Fremgangsmåde

Kødboller: Rør det hakkede kød sejt med salt, og krydr med 1/3 af den røde thai karry og lidt peber. Pluk halvdelen af korianderen, hak hvidløg fint, og rør det hele i kødet. Rør derefter halvdelen af raspen i. Steg en lille ”prøvedelle”, smag på den og juster evt. med mere salt og peber. Form farsen til kugler lidt mindre end en bordtennisbold, drys dem med den resterende rasp, og pres den let fast i kødbollerne. Steg kødbollerne på en pande i neutral olie og smør, til de er gennemstegte, gyldne og sprøde.

Rød karry sauce: Kog kokosmælken op i en gryde. Tilsæt resten af den røde thai karry, og kog ind til saucen begynder at blive cremet. Smag til med salt og sukker. Skær fin julienne (fine strimler) af peber og gulerødder (brug evt. et mandolinjern), og kog dem i saucen i 1 min.

Nudler: Læg nudlerne i spilkogende, letsaltet vand, og lad dem koge i 2 min. Hæld vandet fra, lad dem dryppe godt af, hæld dem i den røde karrysauce, og vend rundt.

Anretning: Anret kødboller oven på nudler og sauce. Drys med peanuts, limebåde og plukket koriander.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?