Kødboller: Rør det hakkede kød sejt med salt – og krydr med 1/3 af den søde chili sauce og lidt peber. Pluk halvdelen af korianderen og hak hvidløg og skalotteløg fint og rør det hele i kødet. Rør derefter halvdelen af raspen i. Steg en lille ”prøvedelle” og smag på den – juster evt. med mere salt og peber. Form farsen til kugler lidt mindre end en bordtennisbold, drys dem med den resterende rasp og pres raspen let fast i kødbollerne. Steg kødbollerne på en pande i neutral olie og smør til de er gennemstegte, gyldne og sprøde.
Nudler: Kom nudlerne i rigeligt spilkogende letsaltet vand og lad dem koge i 2 min. Hæld vandet fra, lad dem dryppe godt af – vend med lidt olie. Skær fin julienne (fine strimler) af peberfrugt og gulerod (brug evt. et mandolinjern) og rist dem af i lidt olie i en wok i 1 min. kom nudler og resten af chilisaucen i og rist igennem 2-3 minutter. Pres lidt limesaft over og smag til med salt og peber.
Anretning: Anret kødboller oven på nudler og sauce. Drys med hakkede ristede peanuts, limebåde og plukket koriander.
Kundekommentarer ()