0
Asisatisk Okseslaw med spidskål og peberfrugt

Asisatisk Okseslaw med spidskål og peberfrugt

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

  1. Riv ingefæren fint.  Det er ikke nødvendigt at skrælle den, men hvis du vil, kan det nemt gøres ved at skrabe skrællen af med enden af en lille ske.
  2. Kødet brunes i lidt olie i en stor og meget varm pande.  Tilsæt ingefær og satekrydderi efter smag.  Smag til med sukker, salt og peber.  Hæld kødet over i en skål og kog panden af med lidt vand.  Væden fra panden hældes over kødet. 
  3. Kålet snittes i små stykker sammen med peberfrugterne og forårsløg. Gem det grønne fra forårsløgene til pynt.
  4. Steg kålet sammen med det hvide fra forårsløgene, til begge dele er stegt al dente, og hæld dem over i skålen til kødet.
  5. Peberfrugterne steges i panden i lidt olie ved hård varme.
  6. Når peberfrugterne er møre, hældes kødet/kålet over i panden. Det hele varmes grundigt igennem.
  7. Hæld Hoisinsaucen over retten, og bland godt.  Tilsæt evt. lidt mere vand. Smag til med salt, sukker og evt. lidt chili.
Anretning

Server på et fad, og drys med forårsløgtoppene.  Giv evt. ekstra sød chilisauce eller østerssauce/soya til.

Satekrydderiet indeholder: korianderfrø, citrongræs, citronskal, løgpulver, hvidløgspulver, fennikel, spidskommen, sort peber, chili.

Bonusinfo

Saté krydderiblanding indeholder:
  • 20% korianderfrø
  • 15% citrongræs,
  • 10% (kaffir)lime
  • 10% løgpulver
  • 10% fennikelfrø
  • 10% spidskommen
  • 10% sort peber
  • 5% løgpulver
  • 5% hvidløgspulver
  • 5% chilipulver (bird eye).

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?