0
Aspargestærte med creme fraiche, rucola og sorte bønner

Aspargestærte med creme fraiche, rucola og sorte bønner

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

pizzadej - på surdej (Øko)creme fraiche 38%grønne aspargescitron
1 min.
Bag tærten

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Skyl asparges, og kassér den nederste træede del.

Del dejkuglerne i to lige store dele, og rul dem helt tyndt ud til max 0,5 cm tykkelse. Læg dejen op på en bageplade med bagepapir.

Fordel creme fraiche på dejen., og undgå at dække de yderste 2-3 cm, da kanten skal foldes senere.

Læg så asparges fladt ovenpå, og krydr med lidt salt og godt med friskkværnet sort peber.

Fold kanterne ind over som vist på billedet, og slut af med at dryppe olivenolie over tærten.

Bag i 20-25 min., til tærten er flot gylden og gennembagt.

Riv citron fint, og kom den revne skal over tærten, når den kommer ud af ovnen.

dijon sennepsorte  bønnervalnøddekernerrucolacitron
10 min.
Lav salaten

Pisk en syrlig dressing af lige dele citronsaft og olivenolie, og smag til med sennep.

Hak valnødderne groft, og rist dem af i en tør gryde i 2-3 min. Tilsæt derefter et par dråber olivenolie og de drænede bønner. Lun bønnerne, uden at røre for meget i gryden.

Lige inden servering vender du bønner og valnødder sammen med rucola og sennepsdressing.

30 min.
Anretning

Anret tærten direkte fra ovnen med salaten på siden i små skåle.

Bonusinfo

Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Næringsindhold pr. person:

Energi:
991 kcal
Fedt:
60,4 g
heraf mættede fedtsyrer:
17,4 g
Kulhydrat:
77,7 g
heraf sukkerarter:
6 g
Kostfibre:
16,1 g
Protein:
26,5 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?