Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 220 grader varmluft.
Skær auberginen i tykke skiver med en kniv.
Varm en stor pande op ved høj varme, og steg alle skiverne i rigeligt olivenolie ca. 2 min. på hver side, til de er gyldne.
Krydr med salt og friskkværnet sort peber. Snit hvidløgsfeddene i papirstynde skiver.
Find et ildfast fad i passende størrelse, så du kan lægge aubergine i to taglagte lag. Læg først et lag aubergine, fordel hvidløgsskiverne ud over, og læg så et nyt lag aubergine. Kom bechamelsovsen over, og bag i ovnen ca. 20 min. til sovsen bobler, og er blevet gylden på toppen. Brug evt. lidt grill til sidst hvis nødvendigt.
Dræn kikærterne, og skyl dem i en sigte. Kom dem op i en stor skål sammen med drænede oliven.
Pluk salaten ud i mundrette bidder, og kom dem op i skålen sammen med masser af fintrevet citronskal, et par dråber olivenolie og et skud groftkværnet sort peber. Vend godt rundt.
Drys de bagte auberginer med tørret oregano, og anret på en tallerken sammen med salaten.
Skagenfoods udvalgte grønne oliven er Nocellara oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.
Kundekommentarer ()