0
Aubergine i bechamel med oliven, kikærter og sprød salat

Aubergine i bechamel med oliven, kikærter og sprød salat

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

hvidløgaubergine
1 min.
Steg aubergine

Tænd ovnen på 220 grader varmluft.

Skær auberginen i tykke skiver med en kniv.

Varm en stor pande op ved høj varme, og steg alle skiverne i rigeligt olivenolie ca. 2 min. på hver side, til de er gyldne.

Krydr med salt og friskkværnet sort peber. Snit hvidløgsfeddene i papirstynde skiver.

bechamelsovshvidløgaubergine
10 min.
Bag aubergine

Find et ildfast fad i passende størrelse, så du kan lægge aubergine i to taglagte lag. Læg først et lag aubergine, fordel hvidløgsskiverne ud over, og læg så et nyt lag aubergine. Kom bechamelsovsen over, og bag i ovnen ca. 20 min. til sovsen bobler, og er blevet gylden på toppen. Brug evt. lidt grill til sidst hvis nødvendigt.

kikærter i vandGrønne Nocellara oliven, uden stencitron
15 min.
Lav salaten

Dræn kikærterne, og skyl dem i en sigte. Kom dem op i en stor skål sammen med drænede oliven.

Pluk salaten ud i mundrette bidder, og kom dem op i skålen sammen med masser af fintrevet citronskal, et par dråber olivenolie og et skud groftkværnet sort peber. Vend godt rundt.

tørret oregano
30 min.
Anretning

Drys de bagte auberginer med tørret oregano, og anret på en tallerken sammen med salaten.

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte grønne oliven er Nocellara oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?