0
Aubergine i fad med stegte rødspættefileter og grillet citron

Aubergine i fad med stegte rødspættefileter og grillet citron

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
1 t
Opskriftstype:
Co2 venlig

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Husk at vaske hænderne grundigt, inden du går igang. Skyl derefter alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk også at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

auberginebagekartoflerhvidløgporre
1 min.
Forbered grøntsagerne

Forvarm ovnen til 200 grader alm. varme.

Skær aubergine og kartofler i 1/2 cm. tykke skiver på den lange led, og krydr skiverne med salt og peber.

Hak porre og hvidløg fint.

sødmælkhvedemelfarmhouse cheddar
15 min.
Rør mornaysaucen

Varm en kasserolle eller gryde op ved middelvarme. Den skal helst være med runde kanter i bunden, så det bliver nemmere at piske sovsen med et piskeris.

Tilsæt 1 spsk. olie, porre og hvidløg. Lad det stege i ca. 3 min., indtil det er gyldent. Tilsæt 1/2 spsk. mel pr. person, og rør rundt i 1 min. Hæld mælken i lidt efter lidt under omrøring, så der ikke dannes klumper, indtil saucen har den rette cremede konsistens.

Riv halvdelen af osten i, og krydr med salt og peber.

25 min.
Bag auberginen

Kom kartoffelskiverne i et lag i et ildfast fad, tilsæt lidt af mornaysaucen henover, og spred efterfølgende et lag af aubergine henover. Hæld igen lidt mornaysauce over og gentag processen, indtil alle kartoffel- og aubergineskiver er brugt.

Riv resten af osten henover og bag i ca. 30 min., indtil kartoflerne er gennembagte, og osten har fået godt med farve ovenpå.

rødspættefiletcitron
55 min.
Steg fisk og citron

Varm en pande op ved høj varme.

Når panden er godt gennemvarm, tilsættes 1 spsk. olie pr. person. Læg fisken på panden, og lad den stege i ca. 1 min. ved middelvarme.

Vend fisken om, og steg videre i ca. 30 sek. Vil du have fisken helt gennemstegt, så lad den stege 1 min. på begge sider.

Tag fisken af panden, halvér citronen og grill den på skæresiden, indtil den har fået godt med farve. Krydr fisken med salt og servér straks.

60 min.
Anretning

Servér den bagte aubergine med stegt fisk og citron.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Farmhouse cheddar er fremstillet af økologisk komælk fra Summeset i England. Osten fremstilles på samme gård, som køerne malkes, hvilket kaldes Single Farmhouse cheese. Når ostemassen er klar presses det i karet, og henlægger til efter syrning indtil den er klar til opskæring i små stykker, der saltes og presses ved meget højt tryk, hvorefter den lagres. En fantastisk autentisk ost der er milevidt fra de mange standardvarer du finder på cheddar-hylderne i dagligvarehandlen! 

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.