Skræl gulerødderne og skær dem ud i mundrette bider. Varm en stor pande godt op, tilsæt lidt olie og lad gulerødderne stege, så de tager godt med farve og bliver møre - ca. 15 min.
Kog kernerne i en gryde med rigeligt vand og salt - kog i ca. 15 minutter.
Kom de kogte kerner i en sigte og lad dem dryppe godt af.
Halvér avokadoen og fjern stenen. Tag kødet ud og skær det i både. Skyl tomaterne og halvér dem.
Kom tomater og avokado op i en skål og vend dem sammen med harissapasten - smag til med salt.. Der må godt være fuld smæk på smagen, da det senere skal hamle op med kerner og spejlæg.
Steg æggene på en pande i en smule olie, indtil hviden er sat men blommen stadig er blød - og husk at krydre med salt og friskkværnet peber.
Vend kerner og gulerødder sammen og smag til med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber. Anret avokadosalat og spejlæg ovenpå.
Velbekomme!
Harissa er en nordafrikansk tyktflydende stærk chilisauce med bla. hvidløg, kommen, spidskommen og koriander. Den er især fremstillet og brugt i Tunesien og er central i det tunesiske køkken – men bliver brugt overalt i Nordafrika og Mellemøsten.
Kundekommentarer ()