0
Avokado med harissa på stegte gulerødder med spejlæg og perlespelt

Avokado med harissa på stegte gulerødder med spejlæg og perlespelt

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
gulerødder
1 min.
Gulerødder

Skræl gulerødderne og skær dem ud i mundrette bider. Varm en stor pande godt op, tilsæt lidt olie og lad gulerødderne stege, så de tager godt med farve og bliver møre - ca. 15 min.

5 min.
Perlespelt

Kog kernerne i en gryde med rigeligt vand og salt - kog i ca. 15 minutter.

Kom de kogte kerner i en sigte og lad dem dryppe godt af.

harissasmå tomater på stilk, f.eks cherry, blomme eller cocktailavokado
15 min.
Avokado

Halvér avokadoen og fjern stenen. Tag kødet ud og skær det i både. Skyl tomaterne og halvér dem.

Kom tomater og avokado op i en skål og vend dem sammen med harissapasten - smag til med salt.. Der må godt være fuld smæk på smagen, da det senere skal hamle op med kerner og spejlæg.

æg2
20 min.
Spejlæg

Steg æggene på en pande i en smule olie, indtil hviden er sat men blommen stadig er blød - og husk at krydre med salt og friskkværnet peber.

30 min.
Anretning

Vend kerner og gulerødder sammen og smag til med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber. Anret avokadosalat og spejlæg ovenpå.

Velbekomme!

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Harissa er en nordafrikansk tyktflydende stærk chilisauce med bla. hvidløg, kommen, spidskommen og koriander. Den er især fremstillet og brugt i Tunesien og er central i det tunesiske køkken – men bliver brugt overalt i Nordafrika og Mellemøsten.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.