0
Avokado med harissa på stegte gulerødder med spejlæg og perlespelt

Avokado med harissa på stegte gulerødder med spejlæg og perlespelt

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
gulerødder
1 min.
Gulerødder

Skræl gulerødderne og skær dem ud i mundrette bider. Varm en stor pande godt op, tilsæt lidt olie og lad gulerødderne stege, så de tager godt med farve og bliver møre - ca. 15 min.

5 min.
Perlespelt

Kog kernerne i en gryde med rigeligt vand og salt - kog i ca. 15 minutter.

Kom de kogte kerner i en sigte og lad dem dryppe godt af.

harissasmå tomater på stilk, f.eks cherry, blomme eller cocktailavokado
15 min.
Avokado

Halvér avokadoen og fjern stenen. Tag kødet ud og skær det i både. Skyl tomaterne og halvér dem.

Kom tomater og avokado op i en skål og vend dem sammen med harissapasten - smag til med salt.. Der må godt være fuld smæk på smagen, da det senere skal hamle op med kerner og spejlæg.

æg2
20 min.
Spejlæg

Steg æggene på en pande i en smule olie, indtil hviden er sat men blommen stadig er blød - og husk at krydre med salt og friskkværnet peber.

30 min.
Anretning

Vend kerner og gulerødder sammen og smag til med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber. Anret avokadosalat og spejlæg ovenpå.

Velbekomme!

Bonusinfo

Harissa er en nordafrikansk tyktflydende stærk chilisauce med bla. hvidløg, kommen, spidskommen og koriander. Den er især fremstillet og brugt i Tunesien og er central i det tunesiske køkken – men bliver brugt overalt i Nordafrika og Mellemøsten.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?