0
Baconhakkebøf med sauce bearnaise, fritter, ærter og grøn salat

Baconhakkebøf med sauce bearnaise, fritter, ærter og grøn salat

Hovedingrediens:
Okse og kalv
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Tænd ovnen på 225 grader.

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

bagekartofler
1 min.
Grove fritter

Skær skrællede eller uskrællede kartofler, alt efter hvad du fortrækker, i grove fritter. Kom fritterne i en gryde og hæld koldt vand på  - lad dem udvande i 5 min. Kom nu en generøs portion salt ved, og giv kartoflerne et opkog. Kog dem i max 2 min.

Fif: kom evt. en spsk. natron* i vandet, når kartoflerne koger. 

Forvarm ovnen til 225 grader varmluft imens. Vend forsigtigt de forkogte fritter med 1/2 dl olie, og fordel dem på en eller 2 bageplader med bagepapir. Drys med groft salt og evt. krydderier. Bag kartoflerne i ovnen i 30-35 min., til de er sprøde og gyldne. Vend rundt i kartoflerne 2-3 gange undervejs, så de bliver sprøde på alle sider.

*Natron ændrer teksturen på kartoflernes overflade og giver en perforeret yderside, som efterfølgende kan bages ultra sprød i ovnen. Natronen kan ikke smages i de færdige ovnkartofler. Bagepulver kan erstatte natron, men kartoflerne får ikke en helt så fluffy yderside.

hakket oksekødbacon
20 min.
Kød

Form kødet til bøffer, og rul 2 stykker bacon omkring hver hakkebøf. Fæstn evt. med en kødnål eller træ-tandstik (uden myntesmag). Krydr bøfferne med salt og sort peber, og steg dem på en pande i neutral olie i 5-6 min. på hver side, til de er netop gennemstegte.

sauce bearnaise
30 min.
Sauce bearnaise

Sæt en kasserolle over med lidt vand i (2-3 cm højt), og kog det op. Kom posen/poserne med bearnaise i, sluk for blusset, og læg låg på. Lad saucen lune i vandet til senere. Dog højst 10 min. 

Når du serverer saucen er et godt fif, at ryste den grundigt inden du åbner, og så ellers portionere direkte fra posen til tallerken - således går der intet af guldet tabt i skåle og skeer ;-) 

ærter, frost
40 min.
Ærter

Kog ærterne ganske kort i en smule vand, smør og salt. 

mesclun, mix salater
40 min.
Grøn salat

Slyng den skyllede salat tør i en slatslynge. Vend med god olie og eddike.

45 min.
Anretning

Der kan serveres som vist på billedet, men jeg anbefaler dog, at servere saucen direkte fra posen, så intet går til spilde.

Bonusinfo

Bearnaise sauce - med rigtig smør og æg

Vores huskok Jacob fortæller: Da jeg serverede denne færdiglavede bearnaise til en kokkekollega forleden, var hans umiddelbare udbrud: "SATANS OGSÅ"! Nu har vi kokke ikke længere dét es i ærmet, lige at kunne piske en hurtig "berner" for at imponere gæsterne. For nu kan du selv varme den op og servere den ægte vare baseret på gode økologiske æg og godt smør. Saucen er skabt som den SUBLIME emulsion mellem økologiske æggeblommer og det gode danske øko-smør, balanceret af en god og stringent syre fra vineddike, der strammer op. Der er tilsmagt skarpt og "til kant" med masser af estragon. Den perfekte ledsager til en god bøf, men også god til godt stegte hummere, grillet fjerkræ eller til kalvekød.

Bonusinfo

Mesclun er en blanding af små, spæde  salater, der stammer fra Provence i Frankrig. Den traditionelle blanding inkluderer bla. kørvel, ruccola, grønne salater og endive,

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?