Sauce: Skær skalotteløgene i fine tern og sautér dem i lidt olie i en gryde. Tilsæt 1 dl hvidvin, fiskefond og lidt citronsaft og lad det koge ind til det halve. Tilsæt fløden og lad væden koge ind til 2/3. Saucen kan bruges, som den er tilberedt her, men kan forfines med rød peberfrugt og cherrytomater: Halver peberfrugten og bag den i ovnen med skindsiden opad ved 200 grader til skindet bliver mørkt/sort - så er skindet nemt at fjerne. Hæld saucen i en blender, tilsæt kødet fra peberfrugten og cherrytomaterne samt lidt hvidløg (efter behag). Blend indtil saucen bliver rødlig. Varm den op i gryden og smag til med salt og peber.
Fennikel: Skæres i meget tynde strimler og svitses i lidt olie. Tilsæt ½ dl hvidvin og saften fra ½ citron og lad det koge ind til væden er væk. Smag til med salt og peber. Drys evt. med lidt friskhakkede krydderurter.
Havkat: Anret fileterne i portionsstykker der er lige tykke. Kom et stykke bacon rundt om hvert stykke og krydr med salt (lidt) og peber. Steges på en pande i lidt olie. Først ved stærk varme til baconen tager farve - og derefter ved svag varme.
Server retten sammen med råstegte kartofler.
Kundekommentarer ()