0

Bagt asiatisk ørred med ”sticky” marinade og aubergine i kokosmælk

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Marinering: Start gerne dagen før! Pisk soja, honning, eddike, hoisinsauce, 1 tsk. karrypasta, 2 fed presset hvidløg og de hele anis sammen i en skål. Læg ørredfileten på et dobbeltlagt stykke stanniol og fold siderne tæt op om fisken (som en kano). Hæld marinaden i og luk stanniolen helt sammen om fisken. Sæt fisken på køl og lad den marinere i mindst 30 min., men gerne natten over. Læg et nyt dobbeltlagt stykke stanniol i bradepanden, så hele bradepanden (også siderne) er dækket og smør det med et godt lag olie. Tag fisken op af marinaden, læg den over i bradepanden og sæt den i en 210 grader varm ovn i 15-20 min. til fisken mør, men stadig en anelse blød på det tykkeste sted. Hæld marinaden i en kasserolle - fjern de hele stjerneanis - og kog den ind til en tyk sirup. Fordel siruppen over fisken 5 min. før endt bagetid. Rens chilien og snit den i fine små tern. Hak korianderen groft og skær limefrugten i både. Drys fisken med chili og koriander, læg limebådene ved siden af og server straks.

Aubergine: Skær auberginen i mellemstore tern og hak 2 fed hvidløg fint. Varm et godt skvæt olie op i en wok, tilsæt hvidløg og 1-2 tsk. karrypasta (efter smag og behag) og rist det i ca. 1 min. Tilsæt aubergineternene og rist i 5 min. til de har taget lidt farve og begynder at smide lidt af den absorberede olie igen. Skru ned til middel varme og rist videre i 5-7 min. under jævnlig omrøring. Rør kokosmælken i og lad det simre til aubergineternene er helt møre og kokosmælken tyknet let. Smag til og drys evt. med lidt hakket koriander.

Server sammen med jasmin- eller basmatiris og en sprød grøn salat med fx mango og ananas.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?