0
Bagt aubergine i tomat med Himmelbjergost og linsesalat

Bagt aubergine i tomat med Himmelbjergost og linsesalat

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Bladselleri, Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

aubergine
1 min.
Bag auberginen

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Flæk auberginen på langs og rids den ned i kødet med en lille kniv. Gnid lidt salt og olivenolie ned i ridserne og læg auberginen med skærefladen op i ovnen.

grønne linser
5 min.
Kog linserne

Kom linserne op i en lille kasserolle, dæk rigeligt med vand og tilsæt lidt salt. Kog dem ca. 15 min. til de er møre.

tomatpassatahvidløg
10 min.
Lav tomatsauce

Snit hvidløget fint. Sauter det i en gryde i en generøs mængde olivenolie. Tilsæt så tomatpassata og lad det simre et par minutter. Smag til med salt og friskkværnet sort peber. Når auberginen har bagt ca. 10-15 min, hælder du tomatsaucen henover dem inde i ovnen og bager videre.

agurkbladselleriløvstikkecitron
20 min.
Snit salaten

Skær agurkerne i store tern og snit bladselleri fint. Tag gerne bladene med, hvis der er nogen. Hak løvstikken groft, både blade og stilke. Vend det hele sammen i en skål med masser af citronsaft og fintrevet citronskal.

Himmelbjergost
25 min.
Gratiner auberginen

Riv osten fint over auberginerne og bag dem yderligere ca. 5 min til osten er smeltet og gylden.

30 min.
Anretning

Vend de drænede linser sammen med salaten og anret i en dyb tallerken med auberginen og evt. overskydende tomatsovs ovenpå.

Bonusinfo

Himmelbjergost er fremstillet af komælk fra Midtjylland. Det økologiske mejeri producerer denne utrolig fine faste ost. De lokale økologiske landmænd gør en dyd ud af, at leve op til de økologiske krav om høj mælkekvalitet. Køerne går frit langs Himmelbjerget rod, hvor der er en meget frodig natur. Mælken holdes i separate tanke og føres skånsomt ind i de små ostekar på kun 1000 liter, hvor osteprocessen foregår, hvorefter den presses nænsomt i de gamle osteforme. Osten modnes i 12-16 mdr. på GRAND fromages Affinageri. Osten er fast med fine toner af karamel, brændte mandel og er fint afrundet med en let syre. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?