0
Bagt aubergine med syrlig gulerodspuré, estragon og linser

Bagt aubergine med syrlig gulerodspuré, estragon og linser

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

grønne linser
1 min.
Kog linserne

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Kom linserne i en kasserolle med rigeligt vand og et skud salt, og kog i ca. 15 min., til de er møre.

auberginegaram masala
5 min.
Bag aubergine

Halvér auberginen på langs, og rids ned i kødet med en lille kniv. Gnid den grundigt med lidt olivenolie, garam masala og salt, og bag dem i ovnen ca. 20-25 min., til de er helt møre.

gulerødderestragon
15 min.
Gulerodspuré

Tag ca. 2/3 af gulerødderne, skræl dem, og skær dem i grove chunks. Kom dem i en gryde med vand, så det dækker, og kog til de er helt møre.

Sigt herefter vandet fra, og lad dem dampe godt af.

Kom dem tilbage i gryden sammen med ca. 1 spsk. smør pr. kuvert, blend til en hel lind puré, og smag til med salt og lidt lys eddike, så den bliver sur/sød.

Pluk estragon ud i blade, hak dem fint, og vend dem i puréen lige inden servering.

gulerøddercashewnødderæbler
20 min.
Æbler og nødder

Skræl den resterende del af gulerødderne i tynde bånd.

Hak nødderne, og skær æblerne i tynde både.

Bland de 3 dele sammen i en skål.

30 min.
Anretning

Anret drænede linser på en tallerken med puré og bagt aubergine, og kom salaten over til sidst.

Bonusinfo

Garam masala indeholder: 40% spidskommen, 30% korianderfrø, 10% kanel, 10 % grøn kardemomme, 5% nelliker, 5%  laurbærblade

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?