Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Kom linserne i en kasserolle med rigeligt vand og et skud salt, og kog i ca. 15 min., til de er møre.
Halvér auberginen på langs, og rids ned i kødet med en lille kniv. Gnid den grundigt med lidt olivenolie, garam masala og salt, og bag dem i ovnen ca. 20-25 min., til de er helt møre.
Tag ca. 2/3 af gulerødderne, skræl dem, og skær dem i grove chunks. Kom dem i en gryde med vand, så det dækker, og kog til de er helt møre.
Sigt herefter vandet fra, og lad dem dampe godt af.
Kom dem tilbage i gryden sammen med ca. 1 spsk. smør pr. kuvert, blend til en hel lind puré, og smag til med salt og lidt lys eddike, så den bliver sur/sød.
Pluk estragon ud i blade, hak dem fint, og vend dem i puréen lige inden servering.
Skræl den resterende del af gulerødderne i tynde bånd.
Hak nødderne, og skær æblerne i tynde både.
Bland de 3 dele sammen i en skål.
Anret drænede linser på en tallerken med puré og bagt aubergine, og kom salaten over til sidst.
Kommentarer og forslag til opskriften