0
Bagt aubergine med syrlig gulerodspure, estragon og linser

Bagt aubergine med syrlig gulerodspure, estragon og linser

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

grønne linserkasserolleovn
1 min.
Kog linserne

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Start med at komme linserne i en kasserolle med rigeligt vand og et skud salt. Kog til de er møre - ca. 15 min.

auberginegaram masalaovn
5 min.
Bag aubergine

Halver auberginen på langs. Rids den ned i kødet med en lille kniv. Gnid den grundigt med lidt olivenolie, garam masala og salt. Bag i ovnen ca. 20-25 min. til de er helt møre.

gulerødderestragonsmørGrydeLys eddike
15 min.
Lav pureen

Tag ca. 2/3 af gulerødderne, skræl dem og skær dem i grove chunks. Kom dem i en gryde med vand, så det dækker og kog til de er helt møre. Sigt herefter vandet fra og lad dem dampe godt af. Kom dem tilbage i gryden, sammen med ca. 1 spsk. smør pr. kuvert. Blend til en hel lind puré og smag til med salt og lidt lys eddike, så den bliver sur/sød.

Pluk estragon ud i blade, hak dem fint og vend dem i pureen lige inden servering.

gulerøddercashewnødderæbler
20 min.
Æbler og nødder

Skræl den resterende del af gulerødderne i tynde bånd.

Hak nødderne og skær æblerne i tynde både. Bland de 3 dele sammen i en skål.

30 min.
Anretning

Anret drænede linser på en tallerken med pure og bagt aubergine. Kom salaten over til sidst.

Velbekomme!

Bonusinfo

Garam masala indeholder: 40% spidskommen, 30% korianderfrø, 10% kanel, 10 % grøn kardemomme, 5% nelliker, 5%  laurbærblade

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?