0
Bagt aubergine på ris med mynte og fennikel
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
auberginehvidløgras el hanout
1 min.
Aubergine

Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.

Pil hvidløg og riv det fint. Bland det med krydderblandingen og godt med olivenolie i en lille skål, så du får en mættet marinade.

Skyl auberginen og prik dybe huller med en lille kniv. Massér nu auberginerne grundigt med marinaden og sørg for at der kommer marinade ned i hullerne.

Læg auberginen i et ildfast fad og bag, til den er helt mør - ca. 25 min.

ris
10 min.
Ris

Skyl risene i en sigte og kom dem ned i en lille kasserolle med den dobbelte mængde vand og lidt salt.

Bring risene i kog, skru ned og lad dem simre under låg i ca. 5-7 min. Sluk herefter og lad dem trække færdig under låg - ca. 10 min.

myntefennikel med topsmå tomater på stilk, f.eks cherry, blomme eller cocktail
15 min.
Fennikel

Skyl fenniklen og skær den i super tynde strimler med en skarp kniv - brug gerne et mandolinjern, hvis du har et.

Vend strimlerne med et par dråber olivenolie.

Skyl mynten og pluk den ud i blade. Bland den med fenniklen.

Skyl tomaterne og kom dem ind i fadet til auberginen, når der er ca. 10 min til den er færdig.

25 min.
Aubergine

Fjern stilken på auberginen. Hak den derefter groft igennem med en skarp kniv. Smag det hakkede aubergine til med masser af limesaft, salt og et godt skud olivenolie.

Skrab fadet med en dejskraber, så du får alt marinaden med - tomaterne gemmer du til anretning.

små tomater på stilk, f.eks cherry, blomme eller cocktail
30 min.
Anretning

Anret risene i bunden af en dyb tallerken med auberginekompot og tomater ovenpå og fennikelsalat på siden.

Velbekomme!

Bonusinfo

Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.

Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?