0
Bagt blomkål på humus med stegte svampe og nødder
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
blomkålcashewnødder1ras el hanout
1 min.
Blomkål

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Skyl og pluk blomkålen ud i store, grove buketter, vend dem med lidt olivenolie og krydderblandingen.

Bag buketterne på en bageplade til de har taget godt med farve, men stadig har en del bid. - ca. 15 min.

Når der mangler 5 min smider du nødderne ind på pladen og lader dem bage med, så de også får lidt farve.

citronkikærter i vandhvidløg
5 min.
Humus

Skyl og riv citronen fint og læg den revne skal til side til senere.

Dræn kikærterne for vand og kom ca. 2/3 op i en blender. Tilsæt et godt skud olivenolie, citronsaft, pillede hvidløgsfed og salt og friskkværnet peber.

Blend til en lind og cremet puré. Tilsæt gerne lidt vand, hvis blenderen har svært ved at få fat.

Resten af kikærterne gemmer du til anretning.

 

blandede svampecitron
15 min.
Svampe

Skyl og rens svampene og skær evt. rod væk. Skær dem i skiver og steg dem på en godt varm pande i en smule olie - ca. 3-4 min.

Kom svampene op i en skål og smag dem til med salt, friskkværnet peber og godt af den revne citronskal.

 

kikærter i vand
25 min.
Anretning

Anret humusen i bunden af en dyb tallerken med de sidste kikærter, blomkål, nødder og stegte svampe ovenpå. 

Velbekomme!

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.

Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.