Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Skyl og pluk blomkålen ud i store, grove buketter, vend dem med lidt olivenolie og krydderblandingen.
Bag buketterne på en bageplade til de har taget godt med farve, men stadig har en del bid. - ca. 15 min.
Når der mangler 5 min smider du nødderne ind på pladen og lader dem bage med, så de også får lidt farve.
Skyl og riv citronen fint og læg den revne skal til side til senere.
Dræn kikærterne for vand og kom ca. 2/3 op i en blender. Tilsæt et godt skud olivenolie, citronsaft, pillede hvidløgsfed og salt og friskkværnet peber.
Blend til en lind og cremet puré. Tilsæt gerne lidt vand, hvis blenderen har svært ved at få fat.
Resten af kikærterne gemmer du til anretning.
Skyl og rens svampene og skær evt. rod væk. Skær dem i skiver og steg dem på en godt varm pande i en smule olie - ca. 3-4 min.
Kom svampene op i en skål og smag dem til med salt, friskkværnet peber og godt af den revne citronskal.
Anret humusen i bunden af en dyb tallerken med de sidste kikærter, blomkål, nødder og stegte svampe ovenpå.
Velbekomme!
Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.
Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.
Kundekommentarer ()