0
Bagt fennikel med couscous, mild gedeost og lyssej
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Grønne fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
fennikel med top
1 min.
Fennikel

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Skær det øverste af den grønne top af fenniklen. Skær den herefter i tykke skiver og læg dem på et stykke bagepapir på en bageplade.

Dryp lidt olivenolie ud over og krydr med salt og friskkværnet peber.

Bag i ovnen i ca. 20 min til de er møre.

lyssejfilet uden skind
5 min.
Fisken

Tag fisken ud af køleskabet og dup den tør med et stykke køkkenrulle. Del fisken i kuvertstykker. Krydr med salt og peber og læg den i et smurt ildfast fad.

Bag fisken ca. 10-15 min i bunden af ovnen samtidig med fenniklen.

couscous
10 min.
Couscous

Kom couscousen op i en skål og dæk den med kogende vand. Lad den trække under låg i ca. 10 min.

Herefter løsnes couscousen med en gaffel og der smages til med olivenolie, salt og friskkværnet peber.

 

æbler (fx Elstar)blandede svampe
15 min.
Svampe

Rens svampene og skær dem i skiver. 

Vask æblet og skær det i små tern.

Steg svampene på en god varm pande, med en smule olie, til de har taget godt med farve og er møre. Ca. 3-4 min. Et minuts tid inden svampene er færdige, tilsætter du æbleternene til panden og lader dem stege med kort.

 

citronblandede svampeæbler (fx Elstar)
25 min.
Couscous

Vend svampe, æbler og små "klatter" af gedeost ned i couscousen - og et godt skud fint revet citronskal.

30 min.
Anretning

Anret couscousen i bunden af en tallerken med den bagte fisk ovenpå - og fennikel på siden.

Velbekomme!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?