Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft, og sæt en stor gryde, godt saltet vand over at koge til pasta.
Skær fennikel i tykke skiver, dryp et par dråber olivenolie på, og krydr med lidt salt.
Bag dem på en bageplade i ca. 20 min., til de er møre, og har taget lidt farve.
Skær squash i små tern. Skræl grapefrugten, skær den i skiver og derefter i mundrette bidder.
Vend rucola, squash og grapestykker - og evt. overskydende grapesaft - sammen i en skål.
Hak nødderne fint med en kniv, og drys dem over fennikelerne i ovnen 5 min. før de er færdige, så nødderne lige kan varme lidt med.
Skær fennikel i mindre bidder med en kniv, når de er møre.
Kog pastaen efter anvisning på pakken, til den er al dente.
Smuldr osten ud i små stykker, og kom dem op i en stor skål.
Kom den kogte pasta op i skålen til osten. Tilsæt fennikel, valnødder og et par dråber olivenolie.
Smag til med salt og friskkværnet peber.
Anret pastaen i en dyb tallerken med salaten ved siden af.
Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.
Kundekommentarer ()