0

Bagt fjæsing i hvidvin, citron og oliven med råstegte aspargeskartofler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Kartofler: Skrub kartoflerne godt og skær dem i 1 cm tykke skiver. Varm smør og 2 spsk. olie op på en pande og lad det bruse af. Kom kartoflerne ved, krydr med salt og peber og rist dem gyldne og møre ved middel varme i ca. 20 min. Krydr med lidt groft salt inden servering.

Fisk: Kom hvidvin, smuldret bouillonterning, maizena, oliven, strimler af citronskal, chiliflager, salt og peber i et ildfast fad og rør det godt sammen. Læg fiskefileterne på med skindsiden opad og dryp med olivenolie. Bag ved 200 grader i 15-20 min. til fisken er mør. Træk skindet forsigtigt af og drys med hakket persille.

Server med en god tomatsalat, dampede asparges og godt brød til.

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte grønne oliven er Nocellara oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?