Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Læs opskriften grundigt igennem før start.
Start med at tænde ovnen på 160 grader varmluft.
Skræl knoldselleriet og skær det ud i grove, både. Find en stor gryde frem og læg selleristykkerne ud i gryden så alle stykkerne rører ved bunden. Kom en bundskjuler vand i og et godt skud olie. Krydr med lidt salt. Damp stykkerne under låg i ca. 3-4 min. Fjern så låget og lad vandet dampe væk, så stykkerne begynder at stege stille og roligt. Lad dem tage godt med farve og blive møre - uden at du rører ved dem. Ca. 4-5 min.
Laver du mad til 4 kuverter kan du med fordel bruge to gryder.
Fold filetterne på langs, så de bliver dobbelt så tykke. Smør et ildfast fad med lidt olivenolie og læg fisken heri. Bag til de er mælkehvide - ca. 10-15 min.
Hak oliven groft med en kniv. Hak skalotteløg super fint. Riv citronen fint på et rivejern. Pluk oregano ud i blade.
Pluk salaten ud i mundrette stykker.
Kom saucen op i en lille kasserolle og lun den op. Lige før anretning kommer du oliven, skalotteløg og citronskal i saucen.
Anret knoldselleri og fisk på en tallerken. Kom stykker af salat ved og slut af med at komme sauce over og drys med oreganoblade.
Velbekomme!
Kundekommentarer ()