0
Bagt glashvar med grydestegt knoldselleri og olivensauce

Bagt glashvar med grydestegt knoldselleri og olivensauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

knoldselleri
1 min.
Steg knoldselleri

Tænd ovnen på 160 grader varmluft.

Skræl knoldselleriet, og skær det ud i grove både. Find en stor gryde frem, og læg selleristykkerne ud i gryden, så alle stykkerne rører ved bunden. Kom en bundskjuler vand i og et godt skud olie. Krydr med lidt salt. Damp stykkerne under låg i ca. 3-4 min. Fjern så låget, og lad vandet dampe væk, så stykkerne begynder at stege stille og roligt. Lad dem tage godt med farve og blive møre, uden du rører ved dem. Det tager ca. 4-5 min.

Laver du mad til 4 kuverter, kan du med fordel bruge to gryder.

5 min.
Bag fisken

Fold filetterne på langs, så de bliver dobbelt så tykke. Smør et ildfast fad med lidt olivenolie, og læg fisken heri. Bag ca. 10-15 min., til de er mælkehvide.

grønne oliveskalotteløgcitronjulesalat/endivesalatoregano
10 min.
Forbered saucen

Hak oliven groft med en kniv. Hak skalotteløg super fint. Riv citronen fint på et rivejern. Pluk oregano ud i blade.

Pluk salaten ud i mundrette stykker.

Kom saucen op i en lille kasserolle, og lun den op. Lige før anretning kommer du oliven, skalotteløg og citronskal i saucen.

25 min.
Anretning

Anret knoldselleri og fisk på en tallerken. Kom stykker af salat ved, og slut af med at komme sauce over, og drys med oreganoblade.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?