Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Tænd ovnen på 160 grader varmluft.
Skræl knoldselleriet, og skær det ud i grove både.
Find en stor gryde frem, og læg selleristykkerne ud i gryden, så alle stykkerne rører ved bunden. Kom en bundskjuler vand og et godt skud olie i, og krydr med lidt salt.
Damp stykkerne under låg i ca. 3-4 min., fjern så låget, og lad vandet dampe væk, så stykkerne begynder at stege stille og roligt.
Lad dem stege i ca. 4-5 min., til de tager godt med farve og bliver møre, uden at du rører ved dem.
Tip: Laver du mad til 4 kuverter, kan du med fordel bruge to gryder.
Fold filetterne på langs, så de bliver dobbelt så tykke.
Smør et ildfast fad med lidt olivenolie, læg fiskene heri, og bag dem i ca. 10-15 min., til de er mælkehvide.
Hak oliven groft og skalotteløg super fint.
Riv citronskal fint på et rivejern.
Pluk oregano ud i blade og salaten ud i mundrette stykker.
Kom saucen op i en lille kasserolle, og lun den op.
Lige før anretning kommer du oliven, skalotteløg og citronskal i saucen.
Anret knoldselleri og fisk på en tallerken.
Kom stykker af salat ved, og slut af med at komme sauce over, og drys med oreganoblade.
Kommentarer og forslag til opskriften