Tapenade: Rens svampene (fx markchampignoner og østershatte), skær dem i mindre bidder og hak 2 fed hvidløg fint. Varm lidt olie op på en pande og sauter svampene til væden er fordampet. Tilsæt hvidløg og et nip salt og rist videre i 1 min. Hæld svampene i en foodprocessor, tilsæt 3 spsk. olie og kør det til en ensartet puré. Hæld det over i en skål og tilsæt 15 blade finthakket basilikum og revet skal fra den halve citron. Smag til med salt, peber og evt. lidt citronsaft.
Pesto/pasta: Pesto: Rist valnødderne gyldne på en tør pande. Trim grønkålen, fjern de grove ribber og skyl bladene godt. Giv dem et opkog i letsaltet vand (2 min.) og løft dem straks over i iskoldt vand - dræn dem godt efter nedkøling. Pil 1 fed hvidløg og hak det og valnødderne fint. Kom begge dele i en foodprocessor sammen med grønkålen, den resterende basilikum, parmesanosten og et nip salt og peber og sæt maskinen i gang. Tilsæt olie i en tynd stråle til konsistensen er blød og cremet og smag til. Kog pastaen i rigeligt velsaltet vand (som anvist på emballagen). Hæld vandet fra - men gem 1 dl af kogevandet. Vend pestoen i, juster konsistensen med pastavandet og smag til med salt og peber. Server straks.
Fisk: Krydr fileterne let med salt og peber, fold dem på midten og læg dem i et lille ovnfast fad. Smør et lag tapenade ud på hver og dryp med en smule olie. Bag i en 175 grader varm ovn i ca. 12 min. til fisken kun lige er mælkehvid og mør.
Server pastaen i dybe tallerkner toppet med fisken.
Server sammen med en sprød grøn salat, en tomatsalat og godt italiensk brød.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kundekommentarer ()