
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Skær græskarret ud i store både. Du behøver ikke skrælle. Gnid dem med lidt olivenolie, salt og friskkværnet sort peber - og bag dem i ovnen ca. 20-25 min. til de er gyldne og møre.
Kom currypaste og kokosmælk op i en kasserolle og kog det en smule ind til det tykner. Smag til med lidt salt - eller soya, hvis du har.
Rør kødet sammen med lidt salt og groftkværnet sort peber i en skål. Form små kødboller og steg dem på en pande i en smule olivenolie ca. 10 min i alt, til de er gyldne og gennemstegt.
Skær agurken i tern og hak korianderen groft - både stilke og blade.
Skær lime i både.
Hak nødderne groft.
Anret græskar og kødboller i en dyb tallerken. Kom lidt sovs over og drys med nødder, koriander og agurk. Kom limebåde på siden inden servering.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften