Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.
Skrub græskarret, og fjern evt urenheder. Du behøver ikke skrælle græskarret.
Skær det ud i både, og fjern kernehuset. Vend bådene med lidt olivenolie, og krydr dem med salt.
Bag græskarbådene i ovnen i 20-25 min., til de er møre og har taget farve.
Sæt quinoaen over at koge i rigeligt vand med et skud salt. Lad den koge i ca. 15 min., og derefter trække i vandet i ca. 5 min., inden du sigter vandet fra.
Skræl rødløgene, og skær dem i tynde både. Pisk 1 dl sukker og 1 dl eddike (pr kuvert) sammen til en syltelage og kom løgene i. Lad dem trække indtil servering.
Skyl squash, og pil hvidløg. Skær squashen i store tern, og snit hvidløget fint.
Sæt en gryde over ved mellem varme, og sauter først squashternene i 2-3 min. Tilsæt så hvidløg, og lad det stege med 1-2 min. Kom creme fraichen op i gryden, og lad den koge op og tykne let. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Vend de bagte græskar med harissaen, og anret dem på en tallerken. Kom quinoa og squash på siden, og slut af med at komme syltede løg over retten.
Velbekomme!
Harissa er en nordafrikansk tyktflydende stærk chilisauce med bla. hvidløg, kommen, spidskommen og koriander. Den er især fremstillet og brugt i Tunesien og er central i det tunesiske køkken – men bliver brugt overalt i Nordafrika og Mellemøsten.
Kundekommentarer ()