Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.
Skyl og rens græskarret grundigt. Du behøver ikke at skrælle det.
Skær det ud i både, og fjern kernehuset.
Vend bådene med en smule olivenolie, salt og friskkværnet peber. Bag dem møre og gyldne i 20-25 min.
Sæt risene over at koge efter anvisning på pakken.
Skyl agurken, og pil rødløget.
Skær agurken i små tern, og hak rødløget super fint med en skarp kniv.
Vend løg og agurk sammen i en skål med masser af limesaft og fintrevet -skræl.
Vend yoghurt og harissa sammen i en skål, og smag til med en smule salt.
Anret ris og græskar på en tallerken, og kom rødløg og agurk over. Slut af med at komme den krydrede yoghurt rundt om.
Velbekomme!
Harissa er en nordafrikansk tyktflydende stærk chilisauce med bla. hvidløg, kommen, spidskommen og koriander. Den er især fremstillet og brugt i Tunesien og er central i det tunesiske køkken – men bliver brugt overalt i Nordafrika og Mellemøsten.
Kundekommentarer ()