Kartofler: Skrub kartoflerne godt, halver dem og vend dem med plukket timian, 3 spsk. olivenolie, salt og peber. Kom kartoflerne i et ildfast fad og bag dem i ovnen ved 200°C i ca. 20 min. – vend gerne et par gange undervejs.
Fisk: Dup fiskene tørre og lav to dybe ridser på hver side. Hak persille og 1 stort fed hvidløg fint og bland det med citronskal, -saft, 2 spsk. olivenolie, salt og peber til en gremolata. Gnid fiskene godt ind i blandingen og lad dem trække 10 min. Tag kartoffelfadet ud af ovnen efter 20 min. bagetid og skru ovnen op på 225°C. Læg fiskene ovenpå kartoflerne, drys med evt. resterende gremolata og dryp med lidt olie. Sæt fadet i ovnen igen og bag yderligere 10-12 min. til fisken er gennembagt.
Tomatsauce: Hak løg og 1 fed hvidløg groft og svits det af i 2 spsk. olie. Kom de flåede tomater, oregano, sukker, salt og peber ved og lad saucen simre 5 min. uden låg. Blend den helt glat, kom den tilbage i gryden og rør fløden i. Varm saucen igennem og smag til.
Server fisken i kartoffelfadet med saucen til, sammen med kogte ærter og blandet salat.
Kommentarer og forslag til opskriften