Start med at tænde ovnen på 180 grader varmluft.
Sæt perlebyggen over at koge i rigeligt, saltet vand. Kog til den er mør i ca. 15 min.
Del fisken i kuvertstykker, og gnid dem med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber.
Læg dem i et ildfast fad, og sæt fadet ind i ovnen, så det passer med, at fisken kan tilberede i ca. 15 min.
Skyl porrer og bladbeder. Skær porrerne i 3-4 cm lange stykker.Skær stilken på bladbederne i tynde strimler, og bladene i lidt større strimler.
Smuldr kotaen ud i små stykker.
Kom porrerne op i en gryde med saltet vand, så de er ca. halvt dækkede. Kog porrerne under låg i 7-9 min., til de er helt møre.
Skræl skalotteløget, og snit det super fint med en skarp kniv.
Vend perlebyggen sammen med bladbeder, både stilke og blade, fetaen, de hakkede skalotteløg, lidt olivenolie og godt med fintrevet citronskal. Smag til med lidt salt.
Anret perlebygsalaten på en tallerken med fisken ovenpå og de kogte porrer på siden.
Velbekomme!
Bladbeder kaldes også mangold eller sølvbeder og de er i familie med spinat, rødbeder, mælder og sukkerroer. De er rige på blandt andet fibre, jern og betacaroten og indeholder ligesom spinat og rabarber oxalsyre.
Kundekommentarer ()