0
Bagt havkat med pommes rösti, spidskål og mynte
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem. 

bagekartoflerløg
1 min.
Rösti

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Riv kartoflerne på den grove side af et rivejern, og snit løget helt fint
med en skarp kniv.
Kom begge dele op i en skål, krydr grundigt med salt og friskkværnet
peber, og knug så meget vand ud af massen som muligt.
Varm en stor pande op ved mellem varme, tilsæt en god sjat olie, og
læg et ca. 2 cm højt lag af kartoffelblandingen på panden. Steg stille og
roligt 3-4 min., vend så forsigtigt röstien, og steg yderligere i 3-4 min.
Gentag, hvis du har mere kartoffelmasse.

havkatfilet uden skind
15 min.
Fisk

Del fisken i kuvertstykker, og gnid dem med lidt olivenolie, salt og friskkværnet
peber. Læg dem i et ildfast fad, og bag fisken i ovnen i ca. 15
min.

spidskålkaperscreme fraiche 18%mynte
20 min.
Grønt

Snit spidskål og mynteblade fint med en kniv, og hak kapers groft.
Vend mynte, kapers, spidskål og creme fraiche sammen i en skål.

30 min.
Anretning

Anret den bagte fisk sammen med rösti og spidskålssalat på en tallerken.

Kommentarer og forslag til opskriften