0
Bagt kulmule med stegt broccoli med citron, hvidløg og parmesan dertil løvstikkekartofler

Bagt kulmule med stegt broccoli med citron, hvidløg og parmesan dertil løvstikkekartofler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

kartoflerløvstikkecitron
1 min.
Løvstikkekartofler:

Vask citronen, og skyl løvstikken. Skrab/skrub/skræl og skyl kartoflerne. Kog dem møre i godt saltet vand, og damp dem tørre. Mos kartoflerne groft med en grydeske sammen med en generøs klump koldt smør. Vend plukket og hakket løvstikke samt lidt revet citronskræl i lige før kartoflerne serveres, og smag til med salt og masser af sort peber.

broccoliparmigiano reggiano (Parmesan)citronhvidløg
10 min.
Broccoli:

Tænd ovnen på 225 grader varmluft!

Skyl broccolien, og del det i mundrette og ensartede buketter. Brug også gerne stokken skåret i små stykker.

Riv mere af citronskrællen ned i en stor skål, og bland finthakket hvidløg, lidt god olivenolie og halvdelen af parmesanen i.

Vend broccolibuketterne grundigt i blandingen, og bred dem ud i ét lag på en bageplade med bagepapir i bunden. Krydr med salt og peber, og drys mere parmesan jævnt henover (Gem noget til pynt). Sæt bagepladen øverst i ovnen, og bag i 5 min. Vend rundt, og bag i yderligere 5-8 min. til buketterne er gyldne og møre med bid. Pres lidt citronsaft henover, anret, og server straks.

kulmulefilet med skind
20 min.
Fisk:

Del fisken i portionsstykker, og kom dem med skindsiden nedad i et ildfast fad eller på en bageplade, gerne med bagepapir i bunden. Drys lidt god olivenolie og citronsaft over, og krydr med salt og peber. Bag fisken sammen med broccoli de sidste 8-12 min. Fisken er færdig når fiskekødet er mælkehvidt og mat.

30 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Riv det sidste parmesan over retten.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?