Salat: Bræk den træede ende af aspargeserne og skær dem i skrå stykker på 2-3 cm længde. Giv dem et opkog i letsaltet vand og overhæld dem straks med koldt vand for at stoppe kogeprocessen. Skær et skalotteløg i helt tynde både og bland dem og aspargeserne sammen med tranebær og nødder. Pisk olie, eddike, sukker, salt og peber sammen og smag til. Vend dressingen ind i salaten og lad den trække 10 min.
Sauce: Skær 1 skalotteløg i helt fine tern og sautér det i lidt olie. Hæld hvidvin og fiskefond på og lad det koge ind til det halve. Bland kaffefløde og maizena, kom det i saucen og kog op. Smag til med dijonsennep, salt og peber.
Fisk: Skær tynde skiver af citron og fordel dem i et smurt ildfast fad. Pensl fisken med olie på undersiden og læg den ovenpå citronskiverne. Bland brødkrummer, persille, finthakket hvidløg, salt og peber godt og fordel det over fisken. Kom lidt vand eller hvidvin i bunden af fadet og bag fisken ved 190°C i ca. 15 min. Tag fadet ud, fordel små smørklatter på fisken og bag yderligere 5-7 min. til smørret er smeltet og toppingen sprød.
Anretning: Server fisken hel på et stort fladt fad, pyntet med citronskiver og parter den ved bordet. Server aspargessalaten, fiskesaucen, små nykogte kartofler og evt. en blandet grøn salat i skåle.
Kommentarer og forslag til opskriften