0
Bagt hokkaido med hvide bønner, harissa og æble

Bagt hokkaido med hvide bønner, harissa og æble

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Nødder, Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

hokkaido græskar
1 min.
Græskar

Tænd ovnen på 220 grader varmluft.

Skrub græskarret grundigt, og fjern evt. urenheder.

Halvér græskarret, og fjern kernehuset. Skær herefter græskarret ud i grove både.

Gnid dem med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber. Bag bådene i ovnen i ca. 20 min., til de har taget godt med farve og er møre.

hvide bønnerhvidløg
5 min.
Bønner

Snit hvidløgene fint med en kniv. Dræn bønnerne for vand.

Lad hvidløgene sautere i en generøs mængde olivenolie ved lav varme i en gryde. Når hvidløgene er møre, tilsættes bønnerne. Lad dem lune godt igennem, og smag til med lidt salt.

babyspinatyoghurt naturelrødt æble
15 min.
Grønt

Skær æblet ud i tynde skiver, og bland spinat og æble i en skål. Vend det løst sammen med yoghurten.

harissapaste
30 min.
Anretning

Anret bønner og græskar på en tallerken, og kom harissaen over i små klatter.

Server med den cremede, sprøde salat på siden.

Bonusinfo

Harissa er en nordafrikansk tyktflydende stærk chilisauce med bla. hvidløg, kommen, spidskommen og koriander. Den er især fremstillet og brugt i Tunesien og er central i det tunesiske køkken – men bliver brugt overalt i Nordafrika og Mellemøsten.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?