Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 220 grader varmluft.
Skrub græskarret grundigt, og fjern evt. urenheder.
Halvér græskarret, fjern kernehuset, og skær græskarret ud i grove både.
Gnid bådene med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber, og bag dem i ovnen i ca. 20 min., til de har taget godt med farve, og er møre.
Snit hvidløg fint med en kniv, og dræn bønnerne for vand.
Lad hvidløgene sautere i en generøs mængde olivenolie i en gryde ved lav varme. Når hvidløgene er møre, tilsættes bønnerne. Lad dem lune godt igennem, og smag til med lidt salt.
Skær æblet ud i tynde skiver. Bland spinat og æble i en skål, og vend det løst sammen med yoghurten.
Anret bønner og græskar på en tallerken, kom harissa over i små klatter, og servér med den cremede, sprøde salat på siden.
Harissa er en nordafrikansk tyktflydende stærk chilisauce med bla. hvidløg, kommen, spidskommen og koriander. Den er især fremstillet og brugt i Tunesien og er central i det tunesiske køkken – men bliver brugt overalt i Nordafrika og Mellemøsten.
Kundekommentarer ()