0

Bagt hvilling med stegte grønne asparges og nye kartofler i bagnèt verd piemontese

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Grønne fiskeretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Hvilling, Ansjoser, Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft.

nye kartofler
1 min.
Kartofler:

Skrab kartoflerne, og kog dem møre i rigeligt med saltet vand i 15-18 min. Kom dem i et dørslag, lad dem dampe af og køle lidt ned til senere.

ansjoserbredbladet persillesaltede kapers
5 min.
Bagnèt verd:

Pil og hak hvidløg.

Slyng persillen tør i en salatslynge, og hak den groft.

Kom persille og hvidløg i en morter eller blender.

Mort til en glat masse med 1 spsk. god olivenolie pr. person, 1/2 tsk. af din bedste eddike pr. person (gerne en hvidvinseddike), kapers og ansjoser (brug også olien fra ansjoserne - den er suveræn!).

Har du lidt daggammelt hvidt brød, kan du med fordel køre lidt af det i massen. Smag til med salt og peber.

grønne asparges
15 min.
Asparges:

Skræl asparges grundigt fra hoved mod rod. Knæk eller skær den nederste træede del fra. Steg asparges på en pande i lidt smør og olie, til de er møre med bid. Krydr med salt og peber.

nye kartofler
20 min.
Kartofler & bagnèt verd

Skær kartoflerne i mindre stykker, og vend dem med bagnèt verd (brug det halve her). Smag til med salt og peber, og anret dem i en skål.

hvillingfilet med skind
25 min.
Fisk:

Del fisken i portionsstykker, og kom den i et ildfast smurt fad med skindsiden opad. Krydr med salt og peber.  Bag fisken i en forvarmet ovn ved 180 grader i 8-12 min., til fisken netop er gennembagt. Træk skindet forsigtigt af og fordel det sidste bagnèt verd på toppen af hvert stykke fisk.

35 min.
Anretning:

Som vist på billedet.

Bonusinfo

ANSJOSER ALLE KAN LIDE

Delikate ansjoser fra Pujado Solano og Grøndals. Bæredygtige ansjoser fra Spanien er ren umami og sunde fedtsyrer. Traditionelt fisket med netfangst i Biscayen og pakket i BPA-fri dåser.

UMAMIBOMBER SÅ GUDERNE SYNGER

Ansjoserne fra Pujado Solano er en bæredygtig umamibombe. De fede, smagfulde fisk bliver renset, saltet og marineret efter en hemmelig opskrift fra Milagros Solano, en af grundlæggerne af virksomheden. De er mindre salte og mere fyldige end de ansjoser man normalt får, hvilket er en tradition i området, hvor de er fisket og fremstillet. Fiskene er fyldt med sund fiskeolie og omega-3 fedtsyrer, har ingen tungmetaller og den utrolige, balancerede smag skal prøves før, man tror på den. De er perfekte til afrundede og delikate tapenader, som smagssætter i supper og fonde, som en ekstra facet i marinader eller bare direkte på friskt brød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?