Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Skrub kartoflerne grundigt, og skær dem i tern.
Sæt en stor pande over ved mellem varme, tilsæt 1 spsk. pe. person olivenolie, og rist kartoflerne stille og roligt i ca. 15 min., til de er møre.
Skær spidskålet i store kuvertstykker, uden at de falder fra hinanden. Halvér tomaterne.
Sæt kålstykkerne på bunden af en gryde, og tilsæt et par spsk. olivenolie og et par spsk. vand. Krydr med salt og friskkværnet peber. Tænd for gryden på lav til mellem varme, og læg låg på. Lad nu kålen stå i ca. 15 min. og tilberede helt stille og roligt, til den er mør og faldet en smule sammen.
Et par minutter inden kålen er færdig, tilsætter du tomaterne til gryden, og lader dem varme lidt igennem.
Del fisken i kuvertstykker, og krydr dem godt med salt og friskkværnet peber. Læg dem i et smurt, ildfast fad, og bag dem i ovnen i 10-12 min. ved ca. 180 grader.
Hak skalotteløg super fint med en skarp kniv. Pluk løvstikken ud i blade, og snit stilkene fint med samme kniv.
Anret kartoflerne på en tallerken med fisken ovenpå. Kom spidskål og tomater ved siden af, og tag endelig olien/væsken med fra gryden, hvis der er noget tilbage.
Slut af med at rive osten fint henover kålen, og drys med løvstikkestilke, -blade og skalotteløg.
Velbekomme!
Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.
Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.
Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.
Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.
Kundekommentarer ()