Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
Skrub kartoflerne grundigt, og skær dem i tern.
Sæt en stor pande over ved mellem varme, tilsæt 1 spsk. olivenolie pr. pers., og rist kartoflerne stille og roligt i ca. 15 min., til de er møre.
Skær spidskålet i store kuvertstykker, uden at de falder fra hinanden, og halvér tomaterne.
Sæt kålstykkerne på bunden af en gryde, og tilsæt et par spsk. olivenolie og et par spsk. vand. Krydr med salt og friskkværnet peber.
Tænd for gryden på lav til mellem varme, og læg låg på. Lad nu kålen stå i ca. 15 min. og tilberede helt stille og roligt, til den er mør, og faldet en smule sammen.
Et par minutter inden kålen er færdig, tilsætter du tomaterne til gryden, og lader dem varme lidt igennem.
Del fisken i kuvertstykker, og krydr dem godt med salt og friskkværnet peber. Læg dem i et smurt, ildfast fad, og bag dem i ovnen i 10-12 min. ved ca. 180 grader.
Hak skalotteløg super fint med en skarp kniv. Pluk løvstikken ud i blade, og snit stilkene fint med samme kniv.
Anret kartoflerne på en tallerken med fisken ovenpå. Kom spidskål og tomater ved siden af, og tag endelig olien/væsken med fra gryden, hvis der er noget tilbage.
Slut af med at rive osten fint henover kålen, og drys med løvstikkestilke, -blade og skalotteløg.
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.
Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.
Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.
Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.
Kundekommentarer ()