0
Bagt kuller med stegte kartofler, dampet spidskål og pecorino

Bagt kuller med stegte kartofler, dampet spidskål og pecorino

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

små kartofler
1 min.
Kartofler

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Skrub kartoflerne grundigt, og skær dem i tern.

Sæt en stor pande over ved mellem varme, tilsæt 1 spsk. olivenolie pr. pers., og rist kartoflerne stille og roligt i ca. 15 min., til de er møre.

spidskåltomater på stilk, fx cherry, blomme eller cocktail
10 min.
Spidskål

Skær spidskålet i store kuvertstykker, uden at de falder fra hinanden, og halvér tomaterne.

Sæt kålstykkerne på bunden af en gryde, og tilsæt et par spsk. olivenolie og et par spsk. vand. Krydr med salt og friskkværnet peber.

Tænd for gryden på lav til mellem varme, og læg låg på. Lad nu kålen stå i ca. 15 min. og tilberede helt stille og roligt, til den er mør, og faldet en smule sammen.

Et par minutter inden kålen er færdig, tilsætter du tomaterne til gryden, og lader dem varme lidt igennem.

kullerfilet uden skind
20 min.
Fisk

Del fisken i kuvertstykker, og krydr dem godt med salt og friskkværnet peber. Læg dem i et smurt, ildfast fad, og bag dem i ovnen i 10-12 min. ved ca. 180 grader.

løvstikkeskalotteløg
25 min.
Grønt

Hak skalotteløg super fint med en skarp kniv. Pluk løvstikken ud i blade, og snit stilkene fint med samme kniv.

pecorino romano
30 min.
Anretning

Anret kartoflerne på en tallerken med fisken ovenpå. Kom spidskål og tomater ved siden af, og tag endelig olien/væsken med fra gryden, hvis der er noget tilbage.

Slut af med at rive osten fint henover kålen, og drys med løvstikkestilke, -blade og skalotteløg.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
560 kcal
Fedt:
22,1 g
heraf mættede fedtsyrer:
2 g
Kulhydrat:
47,4 g
heraf sukkerarter:
2,7 g
Kostfibre:
7,5 g
Protein:
38,9 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?