
Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tag fisken ud af køleskabet, og dup den tør med et stykke køkkenrulle. Del fisken i kuvertstykker. Krydr dem med salt og peber, og læg dem på skindsiden i et smurt ildfast fad til senere. Sæt ikke fadet på køl. Tænd ovnen på 170 grader.
Sæt en stor gryde med godt saltet vand over at koge, ligesom hvis du skulle koge pasta.
Mens vandet koger op, kan du skære broccolien ud i buketter, gerne med masser af stok på.
Kog broccolibuketterne í 2-3 min., og kom dem derefter op i en stor skål.
Dræn kikærterne, og kom dem op i en lille gryde med lidt olivenolie. Lun dem godt igennem ved lav varme, og krydr med salt og peber.
Sæt fisken i ovnen, og bag den i ca. 15 min.
Skær stenene ud af blommerne, og del dem i mundrette bidder.
Kom blommerne op i skålen til broccolien. Skyl og pluk dild ned i, og gem lidt til pynt. Tilsæt også creme fraiche og krydderiet. Vend det hele let rundt.
Tag fisken ud af ovnen, pil skindet af, og pluk kødet i store, rustikke stykker.
Anret kikærterne i bunden af en dyb tallerken. Kom fisk og broccolisalat ovenpå, og pynt med lidt dild.
Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.
Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften